Briljant Ghoddos i Östersunds storseger

Uppdaterad
Publicerad

Från Europa League i Ukraina till allsvenskan på Studenternas IP i Uppsala – Östersunds FK fortsätter att rada upp segrar. Succémannen Saman Ghoddos stod för två nya mål i 5-0-segern mot Sirius.

– Det känns bra, vi har ett riktigt bra lag och då blir det enkelt för mig att göra mål också, säger Ghoddos till C More.

På väg hem från torsdagens historiska seger i Europa League gästade Östersund nykomlingen Sirius i i Uppsala.

Väl tillbaka i den allsvenska vardagen fick Graham Potters lag en riktigt drömstart.

Östersundsmålvakten Aly Keita hittade i den fjärde minuten ut till Ken Sema, som från halvplan drev bollen innan han tryckte av vänsterfoten till 1-0 för gästerna inför 5112 åskådare på Studenternas IP.

Ghoddos-show

Sedan kom det mesta att handla om ÖFK:s store succéman: Saman Ghoddos.

24-årigen, som gjorde ett av målen i 2-0-segern mot Zorya Luhansk, slog till två gånger innan den

första halvleken var över.

Efter ett fint inspel från Sema överlistade Ghoddos Joshua Wicks i Sirius-målet med en nick från nära håll innan anfallaren minuterna senare säkert satte en straff som han själv fixat fram.

— Det känns bra, vi har ett riktigt bra lag och det blir det enkelt för mig att göra mål också, säger Ghoddos till Cmore.

Östersund, som matchats hårt i och med Europaspelet, spelade sedan utan större problem av matchen i den andra halvleken där Johan Bertilsson med två mål skrev slutresultatet till 5-0.

Potter hyllar spelarna

– Jag är fantastisk stolt över spelarna. Vi hade bra kontroll på matchen och vårt anfallsspel var bra och vårt försvar gjorde det också bra, säger Östersunds tränare Graham Potter till CMore.

Östersund, som nu vunnit tre raka matcher i allsvenskan, har tre poäng upp till tabelltrean Häcken på Europaspelsplats. Tabellsjuan Sirius har i sin tur fyra raka förluster och inne i den värsta formsvackan sedan återkomsten till allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.