Drömmål av Källström i 4-1-vinsten

Uppdaterad
Publicerad

Kim Källström stod för ett drömmål när Djurgården besegrade Örebro hemma med 4-1. Djurgården närmar sig därmed Malmö i toppen, där fyra poäng skiljer lagen åt.

Djurgården som tog en tung bortaseger mot IFK Göteborg tidigare i veckan öppnade med stor press på hemmaarenan. Redan efter tolv minuters spel fick Djurgårdens lagkapten Kim Källström en drömträff med sin vänsterfot strax utanför straffområdet där bollen seglade in i Örebros Oscar Janssons mål.

2-0 i paus

Örebro kunde hota hemmalaget på kontringar men utan resultat. Djurgården utökade istället sin ledning innan paus via säsongens nyförvärv från Brommapojkarna, Felix Beijmo, som välplacerat satte sitt första mål i blåränderna.

Besara reducerade

Örebro öppnade piggare i andra halvlek och i den 56:e minuten satte Nahir Besara reduceringen på frispark, vilket var 26-åringens tionde mål för säsongen. Lyckan blev dock kortvarig för Örebro. Bara några minuter senare kunde Djurgårdens toppmålskytt Magnus Eriksson kyligt sätta dit 3-1 för hemmalaget.

Eriksson ny skytteligaledare

Eriksson satte också 4-1 på straff efter att anfallskollegan Gustav Engvall blivit fälld i straffområdet. Magnus Eriksson gjorde sitt elfte mål för säsongen och gick därmed om IFK Norrköpings Kalle Holmberg på tio gjorda mål.

Djurgården ligger nu fyra poäng bakom serieledarna Malmö som spelar sin match i morgon hemma mot Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.