Wayne Rooney gjorde sitt 200:e Premier League-mål borta i 1-1-matchen mot Manchester City. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rooney med 200:e målet

Uppdaterad
Publicerad

Everton fick med sig 1-1 borta mot Manchester City.

Wayne Rooney gjorde matchens första mål – hans 200:e i Premier League.

Wayne Rooney fick en smartstart när han gjorde 1-0 mot hans tidigare stora antagonisk Manchester City. Målet var efter ett direktavslut med vänstern efter dryga halvtimmen – och 31-åringens 200:e Premier League-mål i karriären. Bara Alan Shearer har gjort fler mål på 260.

Det såg än ljusare ut för gästerna när Citys Kyle Walker snabbt åkte på två gula kort i slutet av första halvleken och Everton fick spela elva mot tio.

Men under andra halvlek var det ombytta roller. Först kvitterade Raheem Sterling till 1-1 i den 82:e minuten när han tog till vara på en nickretur från försvarare – sedan åkte Evertons Morgan Schneiderlin ut efter sitt andra gula kort strax före full tid.

Med spel tio mot tio pressade City för ett segermål – men Everton höll undan och lagen fick dela på poängen.

Optatweet

Alla tiders PL-målskyttar

1) Alan Shearer 260 mål (Blackburn, Newcastle)

2) Wayne Rooney 200 mål (Everton, Manchester United)

3) Andrew Cole 187 mål (Newcastle, Man United, Blackburn, Fulham, Man City, Portsmouth, Sunderland)

4) Frank Lampard 177 mål (West Ham, Chelsea, Man City)