Nyförvärv bakom Hammarbyseger

Uppdaterad
Publicerad

Bortamatch mot Örebro.

Då vann Hammarby klart med 3-0 – där nyförvärvet Sander Svendsen stod för både mål och assist.

– Det är välförtjänt, säger han till C More.

Det 20-åriga nyförvärvet gjorde sitt första mål i Hammarby i svenska cupen förra veckan. Borta mot Örebro kom det första i allsvenskan efter att ha prickat in bollen i mål mellan benen på ÖSK-målvakten Oscar Jansson i andra halvleken.

– Det är välförtjänt, en lagseger. Vi vinner tillsammans, håller nollan och gör mål. Vi hade en liten period när de kom tillbaka i matchen men en solid prestation av oss, säger Svendsen till C More.

– Det kändes bra för min egen del. Som forward ska du göra mål och det gjorde jag i dag. Det känns bättre för varje dag som går, säger han.

Dessförinnan hade Björn Paulsen nickan in 1-0 tidigt på nick – och efter att Svendsen blivit målskytt agerade han sedan framspelare när Pa Dibba efter tre minuter på planen satte punkt med sitt 3-0-mål i samband med en kontring, bara minuten senare.

– Vi är sämre i straffområdena, det som är viktigt i fotboll. Vi är helt iskalla där, kommer inte till ett avslut som är värt vatten, säger Örebrotränaren Alexander Axén till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.