”Nu kör vi”
Publicerad: 2017-08-21
FHC
Fredrik Pettersson är taggad inför mötet med sin klubb i Frölundaborg på torsdag.

CHL-gruppspelet lottades i våras och Frölunda Indian tussades ihop med franska Gap, österrikiska Klagenfurt och schweiziska Zürich, som bara för några veckor sedan kontrakterade Frölunda-favoriten Fredrik Pettersson – fostrad i klubben och fyra säsonger i A-laget.
– Det blir speciellt, men samtidigt konstigt att möta spelare som man känner - och det är ju hemma, säger 30-åringen som med all säkerhet kommer att locka lite extra publik till Frölundaborg:
– Jag vet redan ett gäng som kommer och jag hoppas ju förstås att det dyker upp så många som möjligt.
– ZSC Lions, som Zürich egentligen heter, är lite senare in i säsongen än vad Frölunda är och det sticker Fredrik Pettersson inte under stol med.
– Vi har en bit kvar och det kommer att bli tufft.

Zürich tränas av Skellefteå-paret Hans Wallson och Lars Johansson och förutom Fredrik Pettersson finns ytterligare två svenskar i laget: Mattias Sjögren och Robert Nilsson – båda har haft skadeproblem under försäsongen.
I första matchen för säsongen förlorade Zürich med 5-1 mot Lugano, den andra spelas mot Bern i morgon, tisdag.
– Jag hoppas det blir en bra match i Frölundaborg. Vi kör och går för vinst, förklarar Fredrik Pettersson.

För att manifestera starten av tävlingssäsongen bygger Frölunda HC upp ett eventområde utanför Frölundaborg med foodtrucks, barer, musik, intervjuer och tv-skärmar, som öppnar två och en halv timme innan match – 16.00 på torsdag och 12.30 på lördag – och är dessutom öppet i bägge periodpauserna.
Biljetter till Frölundas två inledande CHL-matcher går att köpa via den här länken.

På grund av hästsport-EM är parkeringsmöjligheterna näst intill obefintliga kring Frölundaborg i samband med CHL-matcherna – Dalens grusplaner och grusplanerna vid Slottsskogen är tillexempel inte tillgängliga

Under måndagen presenterade Frölunda Indians säsongens två nya assisterande kaptenerna. Lyssna på vad de två A:na John Nyberg och Simon Hjalmarsson har att säga på den här länken.

Peter Pettersson Kymmer