Derbyts främsta – när IFK och Häcken kryssade

De var bäst i derbylagen när IFK Göteborg och BK Häcken delade på poängen på Gamla Ullevi.

ANNONS
|

Här är spelarna som var bäst enligt GP:s utsända när IFK Göteborg och BK Häcken spelade 1-1 på Gamla Ullevi på söndagskvällen, i en match där Sebastian Eriksson gav IFK ledningen och där Nasiru Mohammed kvitterade.

IFK Göteborg

5: Sebastian Eriksson

På nytt en imponerande insats av IFK Göteborgs nye lagkapten. Första målet för säsongen, bra mittfältsspel, stort hjärta.

4: Tobias Hysén

Jodå, Hysén dök upp som vänsterback den här matchen med. Och finlirade även med klokt kombinationsspel i offensiven. Dedikerat. Hela vägen.

3: David Boo Wiklander

Involverar, står upp och levererar. En av huvudanledningarna (bra i luften) till att Häcken inte skapade mer än de gjorde. Lotsade in Da Graca.

ANNONS

2: Sören Rieks

Torbjörn Nilsson var inne på att Sören gjorde sin kanske bästa match under sommaren, trots uteblivna mål. Det säger lite om vilken nivå han befinner sig på nu.

1: Kristopher Da Graca

Det är häftigt att en lokal yngling redan i sin första match från start sprider ett sådant lugn som Hisingsgrabben Da Graca gör. Cool, trygg, säker.

BK Häcken

5: Ahmed Yasin

Även om det här inte var något av tidernas främsta derbyn gjorde Yasin precis allt han kunde för att bidra till matchkvaliteten. På nytt viktigast framåt.

4: Paulinho

Är som ni vet inte centerforward, men gör vad han kan för att hota motståndarförsvaren. Började vasst, men bleknande efterhand.

3: Nasiru Mohammed

Knoppade in Häckens kvittering efter en märklig situation med flera riktningsförändringar. Slet ont och lyckades väl.

2: Juhani Ojala

En klippa i Häckens mittförsvar. Nu även understödd av Alexander Faltsetas. Spelar på gränsen. Dessutom ett offensivt vapen på fasta situationer.

1: Rasmus Lindgren

Gör aldrig en dålig match. Inte denna gång heller. Var sugen på att dunka in ännu en frispark från distans, men fick nöja sig med en poäng.

ANNONS