Norrköping vann borta mot Sirius. Foto: TT

Sirius målsvit bruten på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping lyckades vinna med 1–0 borta mot Sirius. Men hemmalaget var bara en stolpträff ifrån kvittering i slutminutena.

Därmed bröts Sirius tio matcher långa målsvit.

Det var ett trögstartat Sirius som tog emot Norrköping på Studenternas IP. Det tog nästan 20 minuter innan Sirius hade ett längre anfall.

Det passade Norrköping på att utnyttja. För i tjugonde minuten sprang Norrköpings Sebastian Andersson på djupet. Han blev fri med en målvakt som var utanför straffområdet. Norrköping spelaren kunde enkelt runda hemmamålvakten och sätta 1–0 för bortalaget.

Och Sirius tränare var inte nöjd med lagets insats i första halvlek.

– Första halvleken tror jag inte vi har en enda passning som går till blåsvart. Då blir det jobbigt. Vi vinner mycket boll men vi ger ju bort den lika snabbt, sa Sirius tränare Kim Bergstrand till C More i halvlek.

Bruten målsvit

Men Sirius brukar ha det svårt i första halvlek denna säsongen. Laget har vänt tre till vinst och fyra till kryss. Och man har gjort minst ett mål de senaste tio matcherna, men så blev det inte idag.

Norrköping föll tillbaka och var hårt pressat under andra halvlek. Sirius jagade febrilt ett kvitteringsmål. Men man kom inte närmare än en stolpträff i 86:e minuten av Niklas Busch Thor.

– Vår första halvlek i matchen är inte tillräckligt bra. Det är svårt att ge bort en tredjedel av en fotbollsmatch, sa Bergstrand efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.