Alonso hjälte för Chelsea i Londonderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Londonderby mellan Tottenham och Chelsea.

Då vann Chelsea med 2-1 efter två mål av Marcos Alonso – och tog därmed sin första seger för säsongen.

Den 26-årige spanjoren stod för en vacker frispark i 24:e minuten där bollen seglade in mot krysset. Sedan slog Alonso till igen några minuter från slutet när han med vristen drog in 2-1 efter en svag målvaktsinsats av Hugo Lloris där bollen gick under honom.

Huvudtränaren Antonio Contes glädje visste inga gränser efter det sena segermålet.

Dessförinnan hade Tottenham kvitterat till 1-1 i den 82:e minuten efter ett nickmål i egen bur av Chelseas Michy Batshuayi.

Men några minuter senare, i 88:e, fick Marcos Alonso sista ordet när han fixade Chelseas första seger för säsongen efter bottennappet i premiären (2-3) hemma mot Burnley i premiären.

– Jag är väldigt glad för segern. Det har varit mycket snack i veckan, men tycker vi visade att vi står enade, jobbar hårt och förtjänar segern till 100 procent, säger matchvinnaren Alonso i Viasats sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.