Östersund föll hemma mot AIK med klara 0-3. AIK:s Nicolás Marcelo Stefanelli klappas om efter gästernas andra mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östersund chanslöst mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Östersund var chanslöst mot AIK när tränare Graham Potter valde att stuva om i hela startelvan inför Europa League-kvalet i veckan.

3-0 till AIK betydde att Östersund inkasserade sin första förlust på hemmaplan i år.

Patrick Kpozo kom från just AIK för några veckor sen och fick starta mot sitt gamla lag när truppen luftades rejält.  Daniel Sundgren snurrade upp sin gamla lagkamrat och nästan hela Östersund när han gav bortalaget ledningen tolv minuter in i matchen.

Första halvlek var jämn men i början av andra satte Curtis Edwards stopp för mannen som stod för första halvleks stora behållning. Glidtacklingen på Daniel Sundgren premierades med ett andra gula kort.

Med en man mer var inte ÖFK närmre än en kanon i ribban från Fouad Bachiro.

AIK spelade ut med en man mer

AIK å andra sidan verkar ha fått igång sina anfallare. Nicolas Stefanelli sköt mellan benen på täckande Douglas Bergqvist och ställde Andersson i målet helt i den 67:e minuten.

Argentinaren hann pricka ribban från långt håll innan han i slutminuterna spelade fram till Denni Avdic som bredsidade in bollen bakom en något felplacerad Andersson.

AIK hakar därmed sig kvar i tabelltoppen. Förvisso hela elva poäng bakom Malmö FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.