Gå direkt till sidans innehåll
AIK Fotboll

Målhjälten: "Vet vad hans svagheter är"

AIK fortsätter att haka på i toppstriden.

Borta mot Östersund tog de en säker 3-0-seger efter mål från Daniel Sundgren och Nicolas Stefanelli.

– Den här segern var viktig för oss ur många perspektiv, säger Rikard Norling till C More.

Malmö FF förlorade överraskande borta mot AFC på lördagen. Det verkar ha ingjutit mod i lagen som jagar bakom skåningarna, inte minst AIK.

Rikard Norling tvingades avstå från att spela Chinedu Obasi på grund av sjukdom, men trots det hade AIK inga större problem under sitt besök på Jämtkraft arena. Det dröjde tolv minuter innan Daniel Sundgren hittade en yta bakom gamla lagkamraten Patrick Kpozo, imiterade Diego Maradona och stänkte in 1-0.

– Jag har mött Kpozo på träningar ett antal gånger så jag vet vad hans svagheter är... och den här gången gick det, säger Sundgren med ett leende till C More.

Edwards drog på sig ett rött kort

När Curtis Edwards sedan i den andra halvleken kastade sig in i en närkamp och inkasserade sitt andra gula kort för aftonen så blev resan än mer bekväm för Gnaget. Nicolas Stefanelli stängde tillställningen med ett smart skott som innebar 2-0 efter 67 minuter.

Precis i slutet av matchen så stänkte inhopparen Denni Avdic in ett mycket vackert mål från distans som innebär att AIK tog hem segern med 3-0.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.