Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Engvall hjälte för Djurgården - tog ny seger i toppstriden

Allsvenskan

Djurgården befäster sin andraplats i allsvenskan.
I dag blev Gustav Engvall stor matchhjälte hemma mot Halmstad.
- Vänstersläggan lever i alla fall lite, säger Engvall till C More efter matchen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Andreas Isaksson och Felix Beijmo saknades med skadekänningar och Kerim Mrabti var avstängd, men Djurgården fick tillbaka Jonas Olsson från skada till dagens möte med Halmstad på Tele2 Arena.

Det var Djurgården som styrde och ställde under den första halvleken, och man skapade flera heta lägen att ta ledningen. Målet skulle också komma.

Efter en knapp halvtimmes spel fick Blåränderna straff efter att Isak Pettersson dragit ner Gustav Engvall i straffområdet. Magnus Eriksson gjorde inget misstag från elva meter och gav Djurgården ledningen, och klättrade därmed också upp i ensam skytteligatopp i allsvenskan på nio mål.

Annons

Halmstad skulle dock svara innan halvtidsvilan. Gabriel Gudmundsson fick på ett skott från distans som gick rakt på målvakten Tommi Vaiho, men Vaiho fumlade in bollen i mål till 1-1. En jättetavla av den vikarierande målvakten som gjorde att Dif fick gå till halvtidsvila med ett kryss.

- Jag hittar en lucka och skjuter. Han tappar in den. Jag vet inte hur, men det blev mål i alla fall, säger Gudmundsson till C More i paus.

Djurgården skulle dock återta ledningen i den andra halvleken. I den 65:e minuten tog Gustav Engvall emot ett inlägg från Magnus Eriksson och sköt bollen i mål till 2-1, hans åttonde allsvenska mål för säsongen och det första sedan han återvände till klubben från Bristol tidigare i sommar.

- Jag puttar ifrån försvararen lite, och vänstersläggan lever i alla fall lite. Det var fint, säger Engvall till C More efter matchen. 

Annons

2-1-resultatet stod sig matchen ut, vilket gör att Djurgården fortsatt ligger tvåa i allsvenskan och att man också minskade avståndet till serieledande Malmö FF till tio poäng. I nästa match ställs man mot AIK i ett derby på Friends Arena. Först ska man dock möta Gamla Uppsala på bortaplan i svenska cupen.

- Det var tre viktiga poäng där uppe. Vi ligger tätt bakom... Eller tätt, vi ligger där i alla fall, säger Engvall. 

HBK å sin sida misslyckades med att klättra förbi Gif Sundsvall upp på kvalplats, och ligger fortsatt näst sist i serien. I sin nästa match reser man till Borås för att möta Elfsborg. 

Se Engvalls 2-1-mål i spelaren ovan.

Startelvor:

Djurgården: Vaiho - Gunnarsson, Une Larsson, Olsson, Käck - Eriksson, Walker, Källström, El Kabir - Engvall, Badji.

Halmstad: Pettersson - Kojic, Johansson, Berntsson, Bengtsson - Gudmundsson, Mathisen, Keita, Gunnlaugsson - Kinoshita, Oremo.

Annons
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-20 kl 16:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto