J-Södra fixade poängen i 95:e Foto: TT Nyhetsbyrån

Straffdrama gav Jönköping poäng mot Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg såg ut att gå segrande från Stadsparksvallen i Jönköping men på tilläggstid tilldömdes hemmalaget straff och kvitterade till 2-2 i en match som bjöd på mycket dramatik.

Matchen både började och slutade med straffsparkar. Den första kom efter dryga sex minuter då Jönköpings Joakim Karlsson kom sent in i en duell och fällde Elfsborgs Emir Bajrami i straffområdet. Samuel Holmén kunde säkert placera in 1-0 till Elfsborg. Det var hans första mål för klubben efter återkomsten från turkiska Istanbul.

– Det är en bra känsla såklart. Det var skönt att se den gå in, säger Holmén till C More.

Jagade kvittering

Jönköping hade chans till kvittering i 15:e minuten när Fredrik Olsson spelade fram en helt ren Tommy Thelin som sköt bollen i famnen på Elfsborgs målvakt.

Jönköping fortsatte att sätta press och 1-1-målet kändes nära. Duon Olsson Thelin var framme igen när Olsson lade en nonchalant pass mot en kvick Thelin som nätade, dock i offsideläge och målet dömdes bort.

Minuter senare satte Thelin bollen i mål igen med en vacker vollyspark. Men även denna gång dömdes offside.

– Jag är ganska besviken. Det är absolut inte offside, säger Thelin i halvtid till C More.

Fortsatt spänning

Efter flera fina chanser från Jönköping var det trots allt Elfsborg som även fick göra matchens andra mål. I 56:e minuten lade Simon Lundevall en tjusig pass till Daniel Gustavsson som bjöd på lika tjusig löpning. Gustavsson rullade enkelt in 2-0-målet.

Luften såg ut att gå ur smålänningarna men i 77:e minuten nickade Thelin till Daryl Smylie som gjorde matchen spännnade igen med sitt 2-1-mål.

Jönköping fortsatte att sätta tyck, både på planen och på hemmaläktaren. Och utdelning skulle komma när hemmalaget tilldömdes straff på tilläggstid. Robert Gojani klev fram och satte 2-2 vilket blev slutresultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.