Första förlusten
Publicerad: 2017-08-18
Academy
Helsingfors IFK vann den andra matchen med 4-3. Precis som i gårdagens möte krävdes straffar för att matchen skulle avgöras.

Att det var sen match igår och tidig match idag med mindre uppladdning än normalt märktes inte när matchen drog igång. Det som märktes var däremot rivaliteten mellan lagen där tempot genomgående var högt och det small friskt längs både is och sarg. Det var hemmalaget Frölunda som öppnade målskyttet genom Jesper Emanuelsson efter att man lyckats skapa tryck i HIFK zonen. Dock skulle kvitteringen komma om än sent i perioden och matchen såg länge ut att gå till periodvila med 1-1 på tavlan men ett fult tilltag från en Helsingforsspelare resulterade i straff och 2-1 till Frölunda genom Samuel Fagemo som distinkt med ett snabbt handledsskott satte indianerna i förarsätet inför fortsättningen.

Den andra perioden fortsatte där den första slutade - med grinigt och fult spel från HIFK som tvingade Frölunda till utvisningar och snart hade Helsingfors både kvitterat och tagit ledningen med 3-2. Trots påtryckningar från hemmalaget stod sig resultatet perioden ut.

Den tredje perioden blev än mer grinigare än sina föregångare där ett storbråk bröt ut sedan en Helsingforsspelare kört på målvakten Arvid Söderblom. I efterspelet kom gästerna lite ur spår vilket Frölunda använde till sin fördel när Philip Elgestål kvitterade till 3-3 och tog matchen till övertid. Övertiden förblev mållös och i den efterföljande straffläggningen fick Helsingfors sin revansch när man överlistade Söderblom i Frölundakassen och fastställde resultatet 3-4.

Pierre Johnsson var trots förlusten betydligt nöjdare med dagens insats än gårdagen där Pierre fick flera viktiga svar:
Även om vi förlorade har jag en bättre känsla i kroppen säger Pierre.
Vi gör en bättre match idag där individuella misstag tyvärr avgör för de hade inga direkta superlägen idag och vi skapade mer målchanser och längre anfall där vårt spel var bättre under en längre tid. Sen är det aldrig roligt att förlora men jag tycker ändå att det var bättre idag säger Pierre.

Nu väntar två tuffa dagar i skogen där teambuilding står på schemat för Frölunda J20 och Pierre som trivs i skog och mark ser fram emot de utmaningar han och hans lag kommer att ställas inför;
Det ska bli nyttigt för killarna att träffas i en annan miljö än ishallen där det snart kommer framgå vad man går för, vad kompisarna går för samt vem man kan luta sig mot när det är lite tufft. Mina erfarenheter från sist är positiva och jag fick bra svar på killarna då så det ska bli kul att komma ut i skog och mark, där trivs man säger Pierre avslutningsvis.