"En otrolig känsla med fullsatt arena"

Frölunda mot HV71 är ett toppmöte få hockeyälskare skulle tacka nej till. Så när Hanhals IF från Kungsbacka lånade ut sin ishall för de bägge topplagen blev det "lapp på luckan", en bedrift inte ens en av Sveriges främsta hockeyproffs mäktat med.

ANNONS
|

– Jag vette tusan om det någonsin varit slutsålt i vår ishall, säger Hanhals IF:s ordförande Björn Erlandsson innan han grubblar vidare:

– Det var ju en gång för 15 år sedan som Peter Forsberg var här och spelade någon match men... Jag tror aldrig vi lyckats fylla hallen och då har jag ändå varit här i 40 år. Så nej, det har vi nog aldrig gjort faktiskt.

LÄS OCKSÅ:Frölunda utklassade HV71 efter sanslös målfest

Men när två av Sveriges bästa lag, i form av förmodade topplaget Frölunda och de regerande mästarna HV71, bestämde sig för att drabba samman i Kungsbackas ishall kom den efterlängtade lappen på luckan. Vilket innebär tvåtusen personer i Hanhals IF:s hemmaarena.

ANNONS

– Känslan är ju helt otrolig. På något sätt känns det ju som alla blir lite mer inspirerade i vår förening, det är ju en jättepositiv stämning. Så det kommer vara en otrolig känsla med fullsatt arena, konstaterar Erlandsson timmar innan det är dags för toppmötet.

Vad innebär en slutsåld ishall för er ekonomiskt?

– Det är klart att man får lite ekonomisk hjälp, kan stärka ungdomsföreningen ytterligare och göra ett ännu bättre jobb om det blir några kronor över. Sen är ju Frölunda fantastiskt stora som vill hjälpa små föreningar i upptagningsområdet, så det är klart att det att det hjälper vår ishockey att utvecklas.

För Frölunda blev matchen i stort sett en mindre variant av spel i Scandinavium, för föga förvånande var det majoriteten Frölundasupportrar som tagit chansen att se sitt favoritlag spela i Kungsbacka ishall. En av alla de över tvåtusen supportrar som samlats under torsdagskvällen var Anna Petterssen.

– Det här är ju väldigt bra, det här ju lite höjdpunkten på året. Det blir fullt i ishallen och det blir ett helt annat liv här. Så det här är ju jättekul.

ANNONS