Straffseger mot Helsingfors i Game 1
Publicerad: 2017-08-17
Academy
Det första mötet av två mot Helsingfors IFK slutade med seger för Frölunda J20. Men visst märktes det att det var nytt motstånd för indianerna och det krävdes straffavgörande för att kora segraren i match nr 1.

Tempot var högt i inledningen av matchen och båda lagen ville visa upp sig vilket syntes när det small friskt i både sarg och närkamper medan spelet böljade fram och tillbaka. Frölunda som endast sköt åtta skott på mål i den första perioden var trots detta laget som gick till periodvila med 1-0 på tavlan efter mål av skottvillige backen Hampus Rydqvist.

Den andra perioden var endast fyra minuter gammal när Helsingfors kvitterade till 1-1 sedan man sköljt över Frölunda som nu såg något tveksamma ut i både beslut och handling vilket finnarna snabbt lärde sig att utnyttja och när halva perioden var spelad hade man vänt resultatet till 1-2. Frölunda skulle dock studsa tillbaka bara minuter senare när Linus Nässén förvaltade Jesper Emanuelssons pass på bästa sätt och med ett direktskott var 2-2 ett faktum.

Den tredje perioden kändes stundtals rörig i inledningen, passen satt inte och Helsingfors fick alldeles för mycket utrymme och man gjorde 2-3. 2-3 målet var dock väldigt märkligt där domaren blåste pucken efter en tilltrasslad situation framför Ludvig Persson i Frölundakassen för att direkt efteråt döma mål åt gästerna HIFK. Trots protester från hemmalaget fick spelet fortsätta och finnarna gick ifrån ytterligare till 2-4.
Därefter hittade Frölunda tillbaka till spelet och man tuggade sakta men säkert upp gästernas försprång efter mål av Philip Ekberg och Jesper Emanuelsson och matchen gick till en mållös övertid där slutligen Samuel Fageno visade att målformen från Ivan Hlinka turneringen förra veckan fortfarande var kvar och sköt hem seger nummer ett till sitt Frölunda med en läcker straff där han fullständigt lurade den finske keepern.

Seger idag, tidig match imorgon och helt andra förutsättningar.

Vi gör ingen bra match alls idag säger Pierre Johnsson efter matchen och fortsätter; Vi spelar som vi ska i femton minuter, resterande minuter är det hafsigt och slafsigt, en riktig försäsongsmatch.

Att man möter ett lag från en annan liga bidrar givetvis och det håller även Pierre med om men samtidigt så är det tryggheten i grunderna han vill se i sitt eget lag;
Man måste alltid förvänta sig att ens eget lag håller sig till det vi pratar om. Grunderna i spelet, Alla Alltid osv… Vi ska åka max, ha disciplinen och ha puckkontroll. Det hade vi inte idag men det är starkt att vi kommer tillbaka och det tar vi med oss till imorgon.

Tidig match imorgon och Pierre säger att laget ska ladda om och komma till nedsläpp med bättre inställning där alla bidrar och vågar hålla pucken inom laget.
Gör vi det så ökar chanserna att vinna även imorgon. Grundspelet är i fokus imorgon säger Pierre avslutningsvis