Målkalas i Kungsbacka
Publicerad: 2017-08-17
FHC
I försäsongens tredje match visade Frölunda HC prov på en kreativ, effektiv och rentav sylvass offensiv då man besegrade HV71 med hela 8-1 i Kungsbacka Ishall.

KUNGSBACKA | Det var en ganska pigg matchinledning mellan Frölunda HC och HV71 i Kungsbacka Ishall där Frölundas senaste målvaktsvärvning Johan Mattsson sattes på prov ganska omgående.
Den före detta Frölundajunioren Pierre Engvall spelades fri för HV71 men kunde inte överlista Mattsson – som slängde ut sitt vänstra benskydd och räddade Engvalls kvicka handledsskott.

Träningsmatch till trots (Frölunda med två matcher i bagaget och HV71 med en) så var det stundtals riktigt bra fart under skridskorna och förvånansvärt mycket känslor kring tekningar och avbrott. Mest fart under skridskorna hade helt klart Frölunda, som i gengäld fick med sig ett par numerära överlägen i den första perioden.

Efter att Christoffer Ehn spelats fri av Carl Grundström och stänkt in 1-0 var det just i ett numerärt överläge som Kristoffer Gunnarsson dundrade ett slagskott från sin högerbacksposition på offensiv blålinje och såg till att ledningen utökades till 2-0 knappt halvvägs in i inledningsperioden.

Frölunda trummade på och förde spelet under matchens första halva. Trots en pigg HV-start i den andra perioden och ett tidigt numerärt överläge var det ändå Frölunda som skulle rycka ifrån med två styrningar som, inom loppet av en knapp minut, innebar 4-0 innan mittenakten var fyra minuter gammal (Kalle Miketinac och Mats Rosseli Olsen målskyttar).
Smålänningarna hade helt enkelt svårt att hänga med när tempot gick upp och periodvis gjorde Frölunda mer eller mindre precis som man ville – vilket till sist skulle visa sig än tydligare på resultattavlan. För i den tredje perioden lossnade det rejält för Frölunda som fortsatt visade goda, offensiva kvalitéer i Kungsbacka denna afton och till sist kunde besegra HV71 med 8-1.

Champions Hockey League står runt hörnet och vi spelar två matcher i Frölundaborg under den kommande veckan. På torsdag (24 aug, kl 18:30) möter vi schweiziska ZSC Lions Zürich (med bl.a. Robert Nilsson, Mattias Sjögren och Fredrik Pettersson) och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC – HV71 8-1 (2-0, 2-0, 4-1) Skott: 27-26 (11-8, 5-14, 11-4)

Period 1
1-0 (06:08) | Christoffer Ehn (Carl Grundström, Jonathan Sigalet)
2-0 (19:29) | Kristoffer Gunnarsson (Sean Bergenheim, Carl Grundström) PP1

Period 2
3-0 (23:00) | Kalle Miketinac (Adam Almquist, Sebastian Stålberg)
4-0 (23:57) | Mats Rosseli Olsen (John Nyberg, Joel Lundqvist)

Period 3
5-0 (41:43) | Carl Grundström (Christoffer Ehn, Adam Almquist) 6-0 (45:20) | Joel Lundqvist (Victor Olofsson, Adam Almquist) PP1
7-0 (50:48) | Ryan Lasch (Joel Lundqvist, Johan Mattsson)
7-1 (52:15) | Mattias Tedenby (Alexander Ytterell, Isac Brännström)
8-1 (57:06) | Carl Grundström (Christoffer Ehn, Victor Olofsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson (Johan Gustafsson)

Rasmus Dahlin - John Nyberg
Johannes Johannesen - Jonathan Sigalet
Adam Almquist – Matt Donovan
Kristoffer Gunnarsson

Ryan Lasch – Joel Lundqvist - Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg – Pathrik Westerholm – Ponthus Westerholm
Max Friberg – Kalle Miketinac – Sean Bergenheim
Carl Grundström – Christoffer Ehn – Victor Olofsson
Pontus Widerström

Efraim Larsson