Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Frölunda besegrade svenska mästarna

Frölunda utklassade regerande mästarna HV 71 i Kungsbacka med 8–1.

Men efteråt var spelarna snabba med att tona ner bedriften.

– Det svider nog mer för HV än vad det är glädje för oss, säger Joel Lundqvist.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Frölunda spelade under torsdagen säsongens sista träningsmatch inför CHL-äventyret som drar i gång i nästa vecka. Och göteborgarna skulle se till att få bästa tänkbara uppladdning inför det som komma skall.

Segern mot HV 71 skrevs till sist till 8–1 där Frölunda hade sex olika målskyttar.

– Skönt att vinna och skönt att göra lite mål så klart. Men sen ska man ju komma ihåg att det är en träningsmatch, säger Joel Lundqvist.

1–0 kom redan efter lite drygt sex minuter då Christoffer Ehn friställdes. Samma Ehn var senare inblandad när Kristoffer Gunnarsson också dundrade in 2–0 i powerplay. 

”Hade lite flyt där..”

Doldisarnas kväll skulle fortsätta för Frölunda och tidigt i andra perioden lyckades Kalle Miketinac styra in Adam Almqvists backskott till 3–0.

Almqvist, som spelade i HV 71 så sent som förra säsongen, hade en framgångsrik kväll då han låg bakom flera av målen. Själv ville han dock tona ner det.

– Jag hade lite flyt med något skott som styrdes in och så där. Men det kändes helt okej, man blev lite trött där i slutet och man började slarva lite mer. Men överlag bra, säger han.

Många ser värvningen av Almqvist som en ersättare till succébacken Henrik Tömmernes som lämnat i sommar. Och utifrån det som 26-åringen visade upp mot HV 71 kan det falla väl ut.

– Det är en försäsongsmatch ska man komma ihåg och Tömmernes har varit riktigt duktig för Frölunda under sin tid här. Jag vill bara se till att göra mitt bästa, säger han.

”Det var ett skönt mål”

Matchens stora delikatess var annars det 5–0-mål som Joel Lundqvist gjorde i tredje perioden.

– Det var skönt, ett bra mål, säger kaptenen innan han utvecklar:

– Vi hade någon träning här under veckan när vi tränade powerplay och då kändes det riktigt bra. Sen brukar det inte alltid vara enkelt att få in det i match men nu fungerade det, säger han om målet som kom till efter klapp-klapp-spel mellan honom, Victor Olofsson och Adam Almqvist.

Supertalangen utgick skadad

Nästan lika snyggt var Ryan Lasch skott till 7–0, som via ribban letade sig in bakom Jonas Gunnarsson i HV-målet. Amerikanen blev tvåmålsskytt i matchen – precis som Carl Grundström.

Men allt var inte bara positivt i Frölundalägret den här kvällen. I tredje perioden tvingades supertalangen Rasmus Dahlin utgå efter att ha fått ett skott mot huvudet. Backen lämnar dock lugnande besked efteråt och säger att det inte är någon fara för fortsatt spel.