Adam Johansson slutar - ska börja studera

ANNONS
|

Han tillhörde IFK Göteborg mellan 2005 och 2011, och vann SM-guld med klubben inför över 40 000 åskådare på Ullevi 2007. Efter en sejour i amerikanska Seattle Sounders återvände han tillBlåvitt och vann bland annat svenska cupen 2013.

Efter förra säsongen gick hans kontrakt med klubben ut, och nu har Adam Johansson bestämt sig för att avsluta karriären - och börja studera juridik på universitetet.

"Jag kände inte riktigt att jag hade det suget"

– När jag väl slutade i IFK hade jag fortfarande tankar på att fortsätta på elitnivå. Sedan har det växt fram mer och mer, jag kände inget sug efter att fortsätta. Man får lägga extremt mycket tid och kraft på det, och jag kände inte riktigt att jag hade det suget längre, säger Adam Johansson till Fotbolldirekt.

ANNONS

Det blev 275 matcher i Blåvitt, och när han ser tillbaka på tiden på Kamratgården är det fansen som han väljer att lyfta fram.

– SM-guldet 2007 är så klart en av höjdpunkterna. Sedan när vi vann cupen 2013 efter att jag kommit tillbaka. Den efterföljande tågfesten med supportrarna, det är ett fantastiskt fint minne. Så det är två klubblagsmässiga saker.

"Givetvis den här matchen mot Portugal"

Johansson gjorde också 18 landskamper för Sverige, och fick bland annat mycket beröm för sin insats i VM-kvalet 2009 när han som vänsterback ställdes mot Portugals Cristiano Ronaldo, och knappt bjöd världsstjärnan på en enda chans.

– Sedan med landslaget, det givetvis den här matchen mot Portugal. Rent allmänthar det varit en rolig grej med landslaget, att få testa sig mot världens bästa fotbollsspelare. Det har varit väldigt roligt.

ANNONS