"Att förlora mot Häcken två gånger är inte acceptabelt"

ANNONS
|

Senast lagen möttes blev det 4-0 till Häcken på Bravida Arena. Nu på söndag är det Gamla Ullevi som gäller och där är det Blåvitt som är stora favoriter enligt Mikael Stahre.

–IFK Göteborg på hemmabana mot Häcken måste vara favoriter. Under min tid i Blåvitt så hade jag haft svårt att acceptera att Häcken skulle ha varit favoriter, säger han och fortsätter.

–Att torska två gånger mot Häcken är inte acceptabelt för Blåvitt.

Hur ser du på Blåvitt?

–Blåvitt är bra. Hysén, Boman och Rieks är i bra slag. Rieks har varit riktigt bra och haft den formen han haft tidigare. Vi möter ett bra lag med fart och fläkt och hårt arbete. Det är ingen jättestor taktisk skillnad från tidigare. Men det kommer att bli ett bra tryck därinne och Blåvitt jagar ju revansch.

ANNONS

Ni kan spela lite utan press?

–I fotboll spelar man alltid med press, men det är klart att man inte ska gömma sig bakom det men när man är i en storklubb så är det både styrkan och svagheten att man har starkt hemmastöd och motståndarna trycks tillbaka och allt det där. Det är lite både det goda och det onda.

–Sen är storklubbar alltid favoriter på hemmaplan, de är favoriter men det påverkar inte oss. Vi skiter i vem som är favorit - vi ska vinna matchen.

Under sommaren har Häcken fått in starka nyförvärv. Ahmed Yasin har kommit in och smällt dit fyra mål på fem matcher och nyligen värvades både Mervan Celik och Mathias Ranegie till klubben.

–De har inte spelat match på lång tid, de har gjort en handfull träningar och kommer att få några till. Sen blir det bra med uppehållet som kommer snart för då hinner de två få lite fler träningspass, säger Stahre.

Aktuell med spel redan mot Blåvitt?

–Det kan det säkert bli.

–Nu har vi för första gången på många veckor en bra situation förutom långtidsskadorna och skadan på Egzon. Men nu är vi helt plötsligt 19-20 spelare på träningen och tränaren får en paljett att välja på. Tidigare har vi knappt fått ihop en bänk.

ANNONS

Skönt att vara tillbaka på sidlinjen igen nu efter avstängningen?

–Det var inte roligt. Jag hoppas att det inte händer igen.

ANNONS