Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

Kompisarnas möte: "Snackar hela tiden"

Han har spelat i HV 71 så gott som hela sin karriär.

I kväll kommer Adam Almqvist, 26, för första gången att ställas mot sin moderklubb – och däribland kompisen David Ullström.

– Det kommer att kännas speciellt, helt klart, säger backen.

Adam Almqvist.
Foto: Tommy Holl / IBL
David Ullström.
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Bortsett från två år i Nordamerika och ett år i Ryssland har Adam Almqvist varit HV 71 trogen genom hela sin hockeykarriär.

Men i maj stod det klart att backen lämnar mästarlaget för spel hos konkurrenten Frölunda – där han skrivit på ett tvåårskontrakt. I kväll kommer han för första gången att ställas mot sin moderklubb då Frölunda och HV 71 gör upp i en träningsmatch i Kungsbacka.

– Det ska bli grymt kul, man är laddad, konstaterar han.

För Frölundas del blir det säsongens tredje träningsmatch och för Almqvist blir det andra framträdandet i Göteborgsklubben. Han stod över lördagens drabbning mot Leksand i Strömstad.

”Ganska seg i kroppen”

– Det var förutbestämt att några av oss skulle vila då. Vi har många backar och har tränat väldigt hårt, säger han.

Hård träningsvecka har Frölunda haft liksom den här veckan och Almqvist medger att det långt i från är med fräscha ben han går in i matchen.

– Man är ganska seg i kroppen men det ska nog gå bra. Jag tyckte att första matchen kändes både bra och dålig. Men man tar steg hela tiden och det kommer säkert kännas bättre i morgon (läs i dag), säger han.

Foto: Tommy Holl / IBL

”Är en omställning”

Hur har första tiden i Frölunda varit?

– Den har varit bra. Det är en omställning att komma till en ny stad och ett nytt lag men jag tycker att det har känts bra. Vi har tränat hårt och under ledigheten var jag hemma i Jönköping och körde bra på egen hand, säger han.

Vad säger du om försäsongsupplägget?

– Det har varit lite annan typ av träning än vad jag varit van vid, hårdare styrketräning och vi har kört två pass om dagen under lång tid. Men det har gett bra resultat, säger Almqvist och berättar att han är grön i kravställningen som finns på spelarna. 

Kompisfajten mot Ullström

Precis som för Frölunda så har den här sommaren präglats av stor spelaromsättning i HV 71. Hela nio nyförvärv har tillkommit sedan SM-guldet där bland annat Robin Figren från Frölunda ingår.

Almqvist berättar att han inte haft kontakt med särskilt många från sin gamla klubb inför mötet i Kungsbacka. 

– David Ullström och jag har känt varandra länge, vi snackar hela tiden. Men det har faktiskt inte varit något speciellt inför matchen.

Finns det ingen du kommer trycka till lite extra?

– Nej, man kommer nog trycka till oavsett vem som dyker upp.