Hetta väntar Östersunds FK i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan PAOK Thessaloniki och Östersunds FK i Europa League kommer bli en het historia. Vid matchstart väntas de bli närmare 30 grader. ”Vi måste gå igenom smärta i värmen” säger Graham Potter tränare i ÖFK.

Östersunds resa i Europa har verkligen varit imponerande, där svenslaget slagit ut bland annat stora turkiska giganten, Galatasaray. Nu återstår bara ett hinder – ett dubbelmöte med grekiska PAOK Thessaloniki – för att ÖFK ska ta sig till gruppspelet i Europa League.

I Östersund talas det om en ovanligt kall sommar i år. Det är inte allt för ofta termometern visat över 20 grader. Men det gör den i Thessaloniki, vid matchstarten mellan PAOK och Östersund väntas en temperatur på närmare 30 grader.

Europa League

– Vi hinner inte anpassa oss på den korta stund vi är här så vi kommer måste gå igenom lite smärta i värmen, säger Graham Potter tränare i Östersund FK.

Än att värmen är en faktor som kommer påverka under matchen är det inget spelare och ledare vill fokusera på eftersom det inte är något de ska styra över.

– Klart spelarena i PAOK är mer vana eftersom de tränar varje dag här men jag tror inte de kommer ha någon jättefördel av de, säger Sotirios Papagiannopoulos.

Matchen startar 20:00 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet