Gå direkt till sidans innehåll
AIK Fotboll

Efter petningen – stannar i AIK

Syrianska söker en ny huvudtränare efter att klubben sparkat Sharbel Touma. 

Enligt uppgifter till SportExpressen erbjöd klubben Nebojsa Novakovic jobbet - men AIK-legendaren tackade nej. 

- Inga kommentarer. Jag har mina uppdrag i AIK:s akademi, säger han. 

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: KENTA JÖNSSON / KENTA JÖNSSON EXPRESSEN

Under nästan sju år var Nebojsa Novakovic assisterande tränare till Rikard Norling. Först i Väsby och sedan i AIK där duon bland annat tog upp Gnaget från superettan till allsvenskan igen.

När sedan Norling fick sparken från AIK 2008 valde också Novakovic att säga upp sig för att bli ny assisterande tränare i norska Sandefjord. 2010 var dock "Nesh" tillbaka i AIK och har fungerat som individuell tränare och assisterande tränare fram tills i juni i somras. 

Värvade Grzelak 

Då meddelade AIK att man värvat in Bartosz Grzelak från IK Frej som ny assisterande tränare och att Novakovic i samma veva blev ny tränare för U19-laget. 

– Jag och Nebojša är som par inne på vårt sjunde år som ledare och vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, sa AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling, till klubbens officiella hemsida då.  

Tackade nej till Syrianska

Enligt SportExpressens uppgifter har nu Syrianska hört av sig angående Novakovic och erbjudit honom jobbet som ny huvudtränare i klubben. Detta sedan klubben, som slåss om att hänga kvar i Superettan, sparkat Sharbel Touma. 

Novakovic är fåordig kring uppgifterna och vill inte kommentera något kring intresset. 

Vill inte kommentera

"Inga kommentarer. Jag har mina uppdrag för AIK:s akademi", skriver han kort i ett sms till SportExpressen.

Idag meddelade Syrianska att laget värvat in två försvarsspelare. Allt för att försöka hålla sig kvar i Superettan och få bukt med det läckande försvaret. Michel Dado Termanini från AFC Eskilstuna och Samuel Persson från Hammarbys U19-laget presenterades officiellt under tisdagen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.