Liverpool vann borta mot Hoffenheim. Foto: TT

Liverpool med ena foten i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool tog en viktig bortaseger mot Hoffenheim i playoff-spelet till Champions League. Två viktiga bortamål ger ett bra utgångsläge inför hemmamötet.

Hoffenheim fick en bra start och en tidig straff. Men Liverpools målvakt Simon Mignolet kunde lätt rädda den dåliga straffen som var skjuten mitt i målet.

Liverpool tog ledningen i 35e minuten genom en bra frispark av Trent Alexander-Arnold. Han slog den runt muren och Hoffenheims målvakt stod chanslös.

I andra halvlek fortsatte Liverpool att pressa Hoffenheim. I 74e minuten kom James Millner på vänsterkanten. Genom ett misslyckat inlägg som träffade försvararen Håvard Nordtveit utökade bortalaget. Bollen styrdes nämligen på försvararen och smektes in i bortre krysset.

Hoffenheim fick en liten ljusglimt i mörkret när man i 87e minuten gjorde ett mål av Mark Uth. Men matchen slutade 2–1 för Liverpool som har ett bra utgångsläge inför returmötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.