Spelarna i IFK Göteborg jublar efter Sören Rieks 2-1-mål. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg bröt 12-årig svit

Uppdaterad
Publicerad

Inte sedan 2005 hade IFK Göteborg vunnit borta mot Elfsborg.

Men nu bröt man den tolvåriga förbannelsen när Sören Rieks avgjorde västderbyt i 2-1-segern.

– Boråsspöket har legat där i tolv år och väntat på att försvinna, så det är underbart att få vinna här, säger Tobias Hysén till SVT Sport.

Matchen började med en målexplosion. Issam Jebali kom fri redan i andra minuten, fintade målvakten, men bollen nådde fram till Simon Lundevall som tackade och rullade in den i tomt mål. 

Bara tre minuter senare kom kvitteringen. Emil Salomonssons långa inlägg nådde Tobias Hysén som slängde sig och nickade bollen förbi målvakten till 1-1.

– Vi får en pissig start igen med tidigt mål emot oss. Det är inte bra. Men sen får vi energi av att göra mål så snabbt efteråt, säger Tobias Hysén till SVT Sport.

Avgjorde efter spelvändning

Och Göteborgs dystra trend skulle brytas. Efter en snabb spelvändning hittade Hysén en framstormande Sören Rieks som drog till med vänstern fram till 2-1. Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard borde kanske ha tagit skottet som kom ganska rakt mot honom.

Målet var danskens fjärde på fem matcher. Bortalaget vann inför 11 979 på Borås arena och tog andra raka segern.

– Det är synd att det ska till ett tränarbyte för att vi ska inse vad det är som gäller. Det känns som att alla fick en väckarklocka. Jag tycker vi ska kunna komma till den insikten redan innan, men bättre sent än aldrig, säger Hysén till kanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.