Göteborg har inte vunnit borta mot Elfsborg sen 2005. Foto: TT

Bortaspöke för Göteborg när de åker till Borås

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll drabbar IFK Göteborg och Elfsborg samman i Borås Arena. Elfsborg har elva raka hemmamatcher utan förlust mot Göteborg i Allsvenskan. Och lagen har svårt att hålla nollan mot varandra.

Ett poäng skiljer lagen emellan. Det är ett hett möte som även kan benämnas som Västderbyt. En match som betyder mycket.

– Jag är medveten om att Elfsborg på Borås Arena är en av säsongens största matcher med enormt många blåvita supportrar på plats, säger David Boo Wiklander till IFK Göteborgs hemsida.

David Boo Wiklander kommer ta över kaptensbindeln för Göteborg efter att Sebastian Eriksson är avstängd efter att ha fått tre gula kort.

Borta spöke

Ett bortaspöke vilar övar Göteborg när de åker för att möta Elfsborg. För att hitta en vinst i Borås i Allsvenskan måste man gå tillbaka till 2005. Men överlag så har Göteborg inte förlorat mot Elfsborg på tio matcher om man räknar både hemma och borta.

Men det talar för att det kommer bli mål. Lagen emellan har inte lyckats hålla nollan mot varandra de senaste fyra mötena.

Elfsborg går in i matchen med en oavgjord och två förluster i de senaste tre matcherna medan Göteborg har två vinster och en förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.