Örebro bortavann mot J-Södra. Foto: Bildbyrån

Publicerad

Jönköpings Södra fick en drömstart.

Men sedan vände Örebro och vann med 2-1 efter två fasta situationer.

– Det var en jäkla bra seger, säger tränaren Alexander Axén till C More.

Tommy Thelin gjorde tidigt mål för J-Södra när han nickade in 1-0 redan i den tionde minuten. Laget som föll med 1-6 mot Halmstad senast var i behov av poäng för att inte dras in än mer i bottenstriden – men det allsvenska kontraktet hänger efter dagens match fortsatt löst.

Några minuter före paus kvitterade nämligen Örebro genom Nordin Gerzic. Några meter utanför straffområdet drog 33-åringen till på frispark som letade sig hela vägen in till 1-1 förbi Anton Cajtoft i mål.

I andra halvlek var det ännu en fast situation som skulle resultera i mål. Gästernas Filip Rogic stod för ett succéinhopp när han efter bara två minuter på planen nickade in 2-1 i 73:e minuten i samband med en hörna där han var högst på bollen.

– Jag är jättenöjd med att vi tog poäng i nionde matchen av tio. Det var en jäkla bra seger, säger tränaren Alexander Axén till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.