Foto: Bildbyrån

Dyrköpt seger för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fortsätter utmana Malmö i toppen efter 1-0 borta mot Norrköping.

Men segern blev dyrköpt – Andreas Isaksson tvingades bryta med en skada i halvtid och Felix Beijmo fick lämna planen på bår med en misstänkt knäskada.

Matchens enda mål gjordes i 67:e minuten när Kim Källström slog en lurig frispark mot mål som lagkamraten Kerim Mrabti skarvade in med en lätt touch.

– Alla krigar till sista spark. Det är lite lättare att sätta sig i bussen med tre poäng, säger lagkaptenen Källström till C More.

Norrköping nära kvittera – två gånger om

Aliou Badji hade i slutet chansen att stänga matchen när han vann boll i en duell med Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson som rusat ut, men anfallaren tog för lång tid på sig och hemmaförsvaret hann samla sig. Norrköping fick sedan dubbla jättelägen att kvittera på tilläggstid – men utan att lyckas.

Skador på nyckelspelare

Smolk i bägaren för Djurgården, som nu är ny tabelltvåa, är att man åkte på två skador.

Först tvingades Andreas Isaksson i målet utgå i halvtid skadad med känning i ena låret – sedan fick 19-årige talangen Felix Beijmo lämna planen på bår efter att ha vridit knät i samband med att en motståndare landat på honom i en närkamp.

– Hoppas det inte är allvarligt. Ett knä ska inte böjas på det sättet. Vi hgoppas på det bästa att han kommer tillbaka snabbt, säger Källström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.