Utbuat Chelsea rasar ihop i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Nye kaptenen Gary Cahill såg rött efter 14 minuter.

Mardrömmen fortsatte för regerande mästaren Chelsea föll med 3-2 hemma mot Burnley i en galen match.

– Vi förlorade vårt lugnt efter utvisningen, säger tränaren Antonio Conte.

John Terry tackade för sig och Cahill skulle leda laget både på och utanför planen. Men engelsmannen kan inte vara nöjd med sin premiär efter att han blev utvisad tidigt i matchen. Mittbacken dribblade på egen planhalva, tappade bollen och gled in i en duell.

Domaren tog direkt upp det röda kortet.

– Vi förlorade vårt lugn efter utvisningen och vi måste bli bättre i den aspekten, säger Antonio Conte.

Italienaren utvecklade resonemanget för BBC.

– Det var det avgörande ögonblicket i matchen. Att spela med tio man, och sen nio man, är inte enkelt. Men jag vill inte kommentera domarens insats, säger han.

Drömmål

Hemmalaget hade initiativet men tappade allt. Och Burnley växte. Sam Vokes halvträff i straffområdet styrdes in i mål när Thibaut Courtois bara fick en knapp hand på bollen.

Och några minuter senare slog Stephen Ward till med ett drömmål. Cork lyfte in bollen till vänsterbacken som fick med sig bollen in i boxen och drog till otagbart i hörnet. Men det var inte slut där. Vokes gjorde sitt andra för dagen när han ostörd fick nicka in 3-0 för Burnley som förra säsongen slogs i botten av tabellen.

Chelseas vanligtvis energiske manager Antonio Conte vandrade med armarna i kors och såg bedrövad ut. Buropen ekade på Stamford Bridge. Spanska nyförvärvet Alvaro Morata byttes in och reducerade med huvudet efter dryga timmen.

Nära reducering men nytt rött

Inbytte Andreas Christensen sköt nära målvakten bara minuter senare och bollen styrdes i mål av Morata. Men det innebar att målet inte godkändes då anfallaren var offside.

Cesc Fabregas fick sitt andra gula i andra halvlek för en tuff tackling på Cork och blev också utvisad. David Luiz reducerade till 3-2 framspelad av spanjoren, men det räckte inte. Burnley skrällde och vann med 3-2.

– Det var en chockstart för oss. Först det röda kortet och sedan tappade vi vår organisation och tappade in tre mål. Men vi måste berömma oss själva för den andra halvleken, för ni fick se ett lag som verkligen försökte. Fast det spelar ju ingen roll, för vi förlorade, sade den tyske Chelseabacken Antonio Rüdiger till Viasat Sport efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.