Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Malmö FF

Brutala krossen – MFF nu 15 poäng före AIK

Kalmar FF genomled ett par mardrömsminuter i mötet med Malmö FF.

Inom loppet av fem minuter släppte laget in två mål - och fick en man utvisad.

Efter det fortsatte utklassningen och Malmö besegrade Kalmar med tennissiffror, 6-0.

– Ska vi kunna hota Malmö så behöver vi givetvis vara elva spelare på banan, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Toppen mot botten vid fredagskvällens enda allsvenska möte.

Då kom Kalmar FF att uppleva fem mardrömslika minuter på Swedbank stadion i Malmö.

Först revs Anton Tinnerholm ned i straffområdet vilket gav Jo Inge Berget chansen att ge Malmö ledningen i matchen - en chans han förvaltade på bästa sätt.

Och bara 23 sekunder senare, i effektiv tid, kunde Alexander Jeremejeff utöka ledningen till 2-0.

Rött kort på Romarinho

Efter de två snabba målen fortsatte Kalmars motgångar att komma när den brasilianska mittfältaren Romarinho först stod för en galen satsning som han fick syna det gula kortet för.

Något han följde upp med att bara två minuter senare skalla Anton Tinnerholm, och för det hamnade i duschen långt mycket tidigare än vad han hade tänkt.

– Det kändes som att han ville ha ett rött i första satsningen där på Pawel så jag var på honom lite. Och så måttade han en skalle så det är ganska solklart. Måttar man en skalle så tycker jag att man ska ut, säger Tinnerholm.

Men du var med och provocerade fram den?

– Jo, så är det ju. Men det är ju inte något socialt projekt vi håller på med. Vi ska vinna matcher.

I den andra halvleken fortsatte Malmös dominans och när matchen var slut hade Malmö FF, som har en överlägsen serieledning där närmaste lag AIK har 15 poäng upp till förstaplatsen, vunnit med 6-0.

– Det blir en skön fredagskväll att komma hem och se den tabellen, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.