Duon återvänder till Häcken: "Vi är jättenöjda"

Häckens dubbelvärvning av Mervan Celik och Mathias Ranegie är nu bekräftad av klubben. Duon ska vara spelklara till derbyt mot Blåvitt.… – Jättenöjda är vi, säger sportchefen Sonny Karlsson.

ANNONS
|

I tisdags kunde GP avslöja att Häcken hade värvat in både Mathias Ranegie och Mervan Celik. Under fredagen bekräftade Häcken övergångarna där Ranegie skrivit på för säsongen ut och Celik kritat på ett kontrakt på tre och en halv säsong.

– Jag sitter med pappersarbete just nu, det sista. Vi har lite skador och så, hoppas att Mervan kanske kan bli spelklar och göra ett inhopp redan på måndag om det behövs, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Hur säker är du på formen för de två?

– Mervans kontrakt gick ju ut 31 maj så han har tränat och så men inte spelat på ett tag. Men vi tror på Mervan, därför som vi skrev ett långt kontrakt med honom.

ANNONS

– Mervan har ju blivit lite "hackad och malen" på sitt proffsäventyr men vi är säkra på att han ska hitta formen hos oss. Vi har hört mycket bra om honom.

– Sen med "Ragge" så vet vi vad vi får, vi känner varandra väl.

Att det blev ett långt kontrakt för 27-årige Mervan Celik var ganska väntat då Häcken hoppas få fart på hans karriär igen. Ranegies kontrakt sträcker sig säsongen ut, då han kommer in lite som ersättare för Alhassan Kamara som är skadad.

– Visst är det lite så, vi har ju haft "Palle" (Paulinho) och Chisom som fått spela lite där. Får vi "Ragge" i form så kommer det bli bra, i början kanske slänga in honom och han kan stänka dit någon boll och sedan får vi se. Vi stänger absolut inga dörrar för att det ska bli ett längre avtal än bara säsongen ut, säger Sonny Karlsson.

Kul att få välkomna två hemvändare?

– Jättenöjda är vi över det. Mathias var ju här och Mervan är ju Hisingspojk. Det är jättekul att kunna låta de två återvända.

Vad säger du om ert sommarfönster?

– Det blev ganska okej ändå får man säga, även om det inte såg ut att bli det. Men det löste sig tillslut. Vi var ju ute efter Mervan tidigt men han ville vara kvar utomlands men där kunde vi lösa det tillslut, vilket var skönt. Sen gick vi ju på Yashin (Ahmed) och det har ju varit en väldigt lyckad värvning. Så offensivt har vi tagit in tre spelare, en på ett längre avtal och två på lite kortare avtal. Men det finns inget som hindrar oss från att göra om det till längre avtal.

ANNONS

Mervan Celik själv hymlar inte med sin målsättning när han nu återvänder till svensk fotboll.

– Det känns mycket bra. Häcken är en klubb med ambitioner och jag är en människa som vill ta mig framåt. De är bra för mig att fortsätta utvecklingen här och på sikt vinna SM-guld, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS