Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

Nobbar rivalen – klar för Bajen

Hammarby köper loss Muamer Tankovic från AZ Alkmaar. 

Enligt SportExpressens uppgifter är en affär nu helt klart och svensken flyger till Stockholm inom kort. 

Bajen vann dragkampen om "Mujo" med flera andra klubbar - däribland IFK Norrköping. 

UPPDATERING: Hammarby har nu presenterat Tankovic på sin hemsida.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: KAY INT VEEN / BILDBYRÅN PROSHOTS

Efter U21-EM kunde SportExpressen avslöja att IFK Norrköping jobbade hårt på att värva hem Muamer "Mujo" Tankovic. 22-åringen som tidigare spelat i klubben sa då att han skulle bestämma sig angående framtiden efter sin semester. Sedan dess har flera klubbar varit med i bilden. 

Däribland ett antal holländska klubbar som velat låna spelaren. Under onsdagen rapporterade Fotbollskanalen att Hammarby också var en av klubbarna som var med i kampen om Tankovics underskrift. Nu kan SportExpressen avslöja att det är Bajen som vinner dragkampen om den jagade svensken. 

Skrivit treårskontrakt

Klubben är överens med AZ Alkmaar om en övergångssumma och spelaren köps därmed loss från den holländska klubben som han representerat sedan han lämnade engelska Fulham för snart tre år sedan. I Premier League blev det tre matcher för Tankovic där han bland annat startade mot självaste Manchester United. 

I AZ Alkmaar var han en given startspelare till en början men under den senaste tiden har han inte fått någon speltid alls. 

Hammarby bekräftar nu på sin hemsida att de tecknat ett treårskontrakt med Tankovic.

– Muamer är en väldigt etablerad spelare med mycket på sitt CV trots att han bara är 22 år, och kan bidra stort till vår offensiv, både på kort och på lång sikt. Vi ser honom främst som ett forwardsalternativ, även om han kan spela på alla offensiva positioner. Vi är väldigt stolta och glada över att han vill komma till Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande. 

Sammanlagt blev det 58 matcher och tio mål för Tankovic i den holländska klubben. Han har också varit given i U21-landslaget under en längre tid men under EM-slutspelet i Polen valde Håkan Ericson att satsa på andra spelare i startelvan. Muamer Tankovic debuterade för det svenska A-landslaget i en träningsmatch mot Turkiet i Ankara i mars 2014. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.