Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Östersunds FK

Talangen klar för spel i Östersund

Patrick Kpozo blev klar i förra veckan.

Nu har Östersund skrivit kontrakt med ytterligare en spelare från Ghana – nämligen jättelöftet Frank Arhin.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till osdsport.se.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Östersund fortsätter att värva spelare inför hösten.

I förra veckan skrev klubben kontrakt med den förre AIK-spelaren Patrick Kpozo och nyligen stod det klart att Gefles förre målvakt Emil Hedwall, som egentligen lagt handskarna på hyllan, är klar som backup då Andreas Andersson är skadad.

Nu har ytterligare en spelare presenterats.

Det handlar om den 18-årige ghananen Frank Arhin som flyttar till Jämtland, efter att ha fostrats i fotbollsakademin "Right to dream" – en organisation där ÖFK tidigare hittat guldkorn som David Accam, Tomas Boakye och Sam Mensiro (som fortfarande spelar i klubben).

– Att Sam spelar här i Östersund känns jättebra och det blir en trygghet för mig. Han har varit och besökt oss på akademien så jag har haft lite koll på honom. Roligt också att Patrick Kpozo från Ghana han kommit till klubben, säger Frank Arhin till osdsport.se. 

Skrev på för fyra år

Mittfältaren har provtränat med Östersund under sommaren och under onsdagen skrev han på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Det har blivit en hel del mål och den senaste tiden så har jag mest varit en nummer 10. Jag viker gärna in från höger och sätter den med vänstern som är min bästa fot, säger han.

18-åringen har goda minnen från fotbollsspel i Sverige då han vid två tillfällen vunnit ungdomsturneringen Gothia Cup.

Nu ser han fram emot en längre vistelse i landet.

– Visst är det lång tid, men det är någonting jag gillar. Då finns det gott om tid att vara med om att skriva ny historia i den här klubben, säger Frank Arhin.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.