Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Kalmar dubbelvärvar - Dyrestam och Hellquist presenterade

Allsvenskan

Kalmar FF kallade till presskonferens under onsdagen.
Då presenterades Mikael Dyrestam och Philip Hellquist som nyförvärv.
- Jag tror på det här och tillsammans ska vi försöka klättra uppåt, säger Dyrestam till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån/Kalmar FF

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter en tung vårsäsong verkar Kalmar ha hittat formen mot slutet. Laget har tagit tre raka segrar men återfinns alltjämt i allsvenskans nedre regioner. Klubben har varit aktiva under sommarens transferfönster och på onsdagen blev det klart med ytterligare två nyförvärv.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat klubbens intresse för Philip Hellquist och Mikael Dyrestam - och på onsdagen presenterades duon vid en presskonferens.

26-årige Hellquist lämnade Djurgården efter säsongen 2014 och har tillbringat de tre senaste åren i österrikiska Bundesliga. Han har varit klubblös under en kortare tid efter att ha lämnat Wolfsberger, där han under förra säsongen slog till med fyra mål på åtta starter. Nu står det klart att anfallaren förstärker Kalmar - kontraktet gäller säsongen ut.

Annons

- Det känns väldigt skönt att allting är klart och jag gjorde min första träning idag på förmiddagen. Känns väldigt roligt att vara här, säger han till klubbens hemsida.

 - Jag gillade den rollen som Kalmar vill ha mig i. Har haft samtal med både Nanne och Borstam som givit ett väldigt bra intryck. Sen har jag även pratat med en tidigare juniortränare till mig som är från Kalmar. Och han hade väldigt gott att säga om föreningen.

Mikael Dyrestam lämnade allsvenskan och IFK Göteborg sommaren 2013. Efter det har försvararen spelat för norska Ålesund och holländska NEC, där han under förra säsongen spelade 15 matcher. Han blir nu Kalmars sjätte nyförvärv den här sommaren och motiverar sitt val:

- De var mest tydliga i sin plan för mig och jag kände att jag inte kunde vänta längre. Sen har Thomas varit på mig i några veckor och verkligen visat att de vill ha mig till föreningen. Känns riktigt skönt nu att allt är klart och att få komma hem till Sverige och vara nära familjen, säger Dyrestam.

Annons

- Jag har ganska bra koll på Kalmar. De har varit ett topplag på 2000-talet under en ganska lång tid. Sen nu har de väl etablerat sig och varit mer av ett mittenlag. Nu har man hamnat i ett läge där man inte ska ligga tabellmässigt sett till den truppen man besitter. Jag tror på det här och tillsammans ska vi försöka klättra uppåt.

Dyrestams kontrakt sträcker sig över säsongen 2018.

Sedan tidigare har Kalmar värvat Romario, Erton Fejzullahu, Jonathan Ring och Harmeet Singh.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-09 kl 14:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto