Oavgjort i Norrlandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Det slutade 1-1 i det allsvenska Norrlandsderbyt mellan Sundsvall och Östersund efter straffmål för Sundsvall i matchens slutskede. En omdiskuterad straffsituation då Östersunds spelare tyckte att Linus Hallenius blev fälld utanför straffområdet.

Östersund har efter sina Europa league äventyr haft det lite knackigt i allsvenskan den senaste tiden. Gästerna visade på samma tendenser till en början av matchen då Sundsvall inledde med hög press. Men de riktigt farliga chanserna uteblev och det var mållöst till pausvilan.

Delikat frispark

Efter en tempofattig första halvlek vaknade Östersund till efter paus. Bortalaget kontrade med tre spelare mot tre men ... blev fälld och Darijan Bojanic fick ett utmärkt frisparksläge strax utanför straffområdet. Bojanic satte frisparken i mål kyligt vid Tommy Naurins vänstra stolpe, 22-åringens första mål i år.

Kort efter Östersunds ledningsmål fick Sundsvalls anfallare Peter Wilson stå omarkerad i straffområdet men missade att träffa bollen när passen kom.

Omdiskuterad straff

I matchens slutskede blev Linus Hallenius blev fälld och domaren blåste straff. Östersunds spelare protesterade och tyckte att Linus Hallenius var utanför straffområdet men domaren var bestämd och Marcus Danielsson satte Sundsvall kvittering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.