Johan Oremo gjorde två mål när Halmstad BK krossade Jönköping Södra. Foto: Bildbyrån

Tennissiffror när Halmstad krossade Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad hade lekstuga mot Jönköpings Södra i det allsvenska bottenmötet. Hemmalaget ledde med 4-0 efter 19 minuter. Det blev till slut 6-1 till hallänningarna, och stor segerorganisatör blev Johan Oremo som gjorde två mål och spelade fram till ett tredje.

I den första halvleken var Halmstad helt överlägsna. Laget inledde målskyttet redan i den femte matchminuten genom Andreas Bengtsson. I den åttonde minuten gjorde den isländske debutanten Höskuldur Gunnlaugsson 2-0. Sedan var det dags för Johan Oremo-show. Han gjorde både 3-0 och 4-0 inom loppet av tre minuter. Det var minst sagt ett effektivt Halmstad i den första halvleken. Laget gjorde fyra mål på fem avslut.

– Vi hade pratat om att gå in i den här matchen med bra attityd så det var skönt att få hål på dem tidigt, säger Johan Oremo till C More.

Målen fortsatte i den andra halvleken

I den andra halvleken fortsatte bollarna att trilla in i J-Södras mål. Johan Oremo spelade i den 54:e matchminuten fram supertalangen Sead Haksabanovic som kom fri mot målvakten och satte 5-0l. I den 71:a matchminuten gjorde Aboubakar Keita 6-0 efter ett jättesmisstag av Jönköpings målvakt Anton Cajtoft.

I slutet av matchen putsade Jönköping Södra till siffrorna en aning. I den 84:e matchminuten reducerade laget till genom nordirländaren Daryl Smylie.

Första segern sedan 1 april

Dagens seger är Halmstads första sedan den allsvenska premiären mot Östersund 1 april.

– Det som har varit stolpe ut tidigare under säsongen blev stolpe in idag. Jag är nöjd med killarna, säger Halmstads tränare Igor Krulj till C More.

För Jönköpings del så innebär förlusten att laget bara har en seger på de 12 senaste allsvenska matcherna.

Halmstad ligger trots segern fortfarande näst sist i tabellen, alltså på nedflyttningsplats. Laget har en poäng upp till kvalplats som just nu innehas av Kalmar, och två poäng upp till säker mark. Jönköpings Södra ligger tolva, och har fyra poäng ner till kvalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.