Potter inför EL-returen: ”Uruselt, ju!”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Europaäventyr fortsätter.

På torsdag väntar Fola Esch i Luxemburg i tredje kvalrundan till Europa League – men det börjar bli ett sargat svensklag på grund av det tuffa spelschemat.

Det är tätt matchande för Östersund just nu som varvar allsvenskt spel med Europa League-kval. Men det är inte bara frid och fröjd med framgångarna internationellt den senaste tiden.

På skämtsamt humör efter buropen

Senast i 0-0-matchen mot Halmstad mottog laget burop.

Europa League

– Vi är tre poäng efter tvåan i allsvenskan, vi blev svenska cupmästare vår andra säsong i allsvenskan och vi har 1-0 i tredje kvalomgången i Europa League. Det är uruselt, ju! Uruselt, säger tränaren Graham Potter innan han drar på ett leende.

”Är som det är”

Nu laddar de för Europa League-kval när de med 1-0-seger i ryggen från första mötet reser till Luxemburg för att möta Fola Esch. Träningarna sker knappt för tillfället på grund av det tuffa spelschemat.

– Det är två matcher i veckan och då måste man försöka vara så fräsch som möjligt till dem, så det blir inte mycket vettig träning tyvärr. Men det är som det är, vi måste vara fyllda med energi när vi går ut till match så vi får göra det bästa av situationen, säger Tom Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet