Alhaji Gero hade flera chanser, men fick inte in bollen. Foto: Bildbyrån

Östersund fick inte hål på Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Östersund gör succé i Europa League, men i allsvenskan har de två raka matcher utan seger.

På söndagen spelade de 0-0 mot Halmstad på Jämtkraft Arena.

Östersund stuvade om rejält efter 1-0-segern mot luxemburgska Fola Esch i Europa League-kvalet då endast fyra spelare var kvar i startelvan.

Då var det svårt att känna igen deras anfallsspel och matchen mot Halmstad blev lite av ett sömnpiller.

”Vi är bättre i första”

Första halvlek var jämn och Halmstad, numera under ledning av Igor Krulj, lät inte Östersund föra spelet på det sätt de ofta gör.

Bägge lagen hade några målchanser, men skärpan i avsluten saknades. Närmast var ÖFK:s engelsman Jamie Hopcutt i den 34 minuten då hans retur räddades på mållinjen.

– Jag tycker vi är det bättre laget i första halvlek och sedan är det jämnt, säger HBK-tränaren Igor Krulj i C Mores sändning.

Bertilsson kunde ha avgjort

Östersund inledde den andra halvleken bättre, men det skapades inte många heta målchanser.

Östersundsanfallaren Alhaji Gero var pigg och hade ett skott strax över ribban.

Med fem minuter kvar att spelade kunde Johan Bertilsson ha avgjort för hemmalaget, men en superb brytning av Markus Johansson förhindrade det.

– Spelarna gav allt de hade och försökte sitt bästa. Jag är väldigt stolt över spelarna. Johan hade en bra chans på slutet, säger Östersunds tränare Graham Potter.

Spelare som Saman Ghoddos och Ken Sema vilades mot Halmstad, men enligt Potter är det troligt att de kan spela i EL-returen på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.