”Det är en lättnad att vi vinner”, säger Tommy Thelin. Foto: Bildbyrån

Jönköping Södra tog efterlängtad seger

Uppdaterad
Publicerad

Efter nio raka matcher utan seger blev det till slut vinst för Jönköpings Södra mot Hammarby. Smålänningarna vann med 1-0 efter att Tommy Thelin gjort mål på straff.

Hammarby började matchen bäst. Laget hade mycket boll och skapade en del halvchanser, bland annat hade Arnór Smárason en bra möjlighet men avslutet var inte tillräckligt bra.

Men sedan förändrades matchbilden. I den 27:e matchminuten fick Jönköpings Södra straff efter att Birkir Már Sævarsson dragit ner Robert Gojani. Det var en straff som Tommy Thelin enkelt kunde sätta i mål.

Halvleken blev dock ännu tyngre för Hammarby. I matchminut 36 fick anfallaren Pa Dibba rött kort efter att ha slängt upp en armbåge mot Joakim Karlsson. J-Södra tog då över spelet allt mer och kunde föra spelet i resten av halvleken.

Andra halvleken började på samma sätt som den första; med ett piggt Hammarby. Romulo hade ett par chanser i inledningen och kunde med lite bättre precision gjort mål för ”Bajen”.

”En lättnad”

Det var en  andra halvlek där Hammarby hade mycket boll men laget lyckades inte skapa skapa de riktigt vassa chanserna. 1-0 resultatet stod sig matchen ut, J-Köpings första seger efter nio raka matchen utan vinst är därmed ett faktum.

– Det är en lättnad att vi vinner. Vi har gjort en del bra matcher med inte fått med oss resultaten, säger Tommy Thelin.

Hammarbys Jiloan Hamad var besviken efter slutsignalen.

– Det känns tungt. Vi hade förhoppningar om ett bättre resultat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.