Sirius firar efter 2-0 mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Sirius Maholli sänkte Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Det tog sex år att göra första allsvenska målet. Men bara en vecka att göra det andra.

Shkodran Maholli blev målskytt för andra matchen i rad när Sirius slog Elfsborg med 2–0.

Nykomlingen Sirius har radat upp segrar och poäng så här långt i allsvenskan – trots ett par tunga avbräck i den offensiva bemanningen.

Uppsalalaget har sålt Kingsley Sarfo till Malmö, fått Ante Björkebaum korsbandsskadad och tappade i förra omgången dessutom lagets bästa målskytt, Moses Ogbu, som har en fotfraktur och riskerar att missa resten av säsongen.

Kanske kan ett av sommarens nyförvärv täppa till i alla fall lite av de hålen.

Andra målet

Shkodran Maholli vann skytteligan i superettan förra säsongen, men flytten från Åtvidaberg till allsvenska Häcken blev ingen succé. I stället plockade Sirius upp 24-åringen, som har fyra säsonger i Halmstad på meritlistan men saknade allsvenska mål.

Nu har han i alla fall två.

Han hade ett par lägen redan i första halvleken innan han prickade rätt i inledningen av den andra. Målet, i den 53:e minuten, kom efter en hörna där bollen till slut hamnade hos Maholli precis framför mål.

Sex raka

Det var ingen stor fotbollsfest i det ihärdiga duggregnet inför knappt 6 000 åskådare. Elfsborg lyckades pressa tillbaka Sirius under matchinledningen, men kom inte närmare än ett fint läge för Simon Lundevall som Siriusmålvakten Joshua Wicks stoppade – med halsen.

I stället tog sig Sirius in i matchen allt mer. Ledningsmålet och ett par byten ändrade visserligen matchbilden på nytt. Elfsborg flyttade fram positionerna och var ytterst nära en kvittering, bland annat när Issam Jebali lurade bort Siriusförsvaret – utom vänsterbacken Jesper Arvidsson som räddade i sista stund på mållinjen. I stället gjorde Alexander Nilsson 2–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.