Fouad Bachirous blott andra mål i ÖFK-tröjan betydde 1-0. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östersund vann utan att övertyga

Uppdaterad
Publicerad

Fouad Bachirou såg med sitt andra mål i ÖFK-tröjan till att det är svensk fördel inför returen i den tredje kvalomgången mot luxemburgska Fola Esch. Mittfältarens fullträff var den enda mål i en match som Östersund hade svårt att kontrollera.

– Vi spelade inte så bra som vi ville. Vi var lite oförsiktiga med bollen, säger matchhjälten till SVT Sport.

Sist Fouad Bachirou gjorde mål bombade han in 2-0 borta mot Malmö FF i höstas. I kväll var han tungan på vågen när Östersund inte kom upp i samma nivå som i dubbelmötet mot Galatasaray.

– Jag kände att jag kunde pressa och sen såg jag att Hosam (Aiesh) satte press från andra sidan så jag kunde se att bollen skulle komma till mig, säger Bachirou om situationen som ledde fram till hans mål.

Europa League

Bollen damp ner framför mittfältarens fötter strax utanför straffområdet fem minuter in i andra halvlek. Bachirou nöp till direkt med ett välplacerat skott intill stolproten. Förlösande efter en första halvlek där hemmalaget efter en pigg inledning tappat initiativet.

ÖFK närmast 2–0

Samme Bachirou spelade fram Hosam Aiesh som sånär volleysköt in 2-0 en kvart från slutet. Tre minuter efter det drog Mehdi Kirch på sig sitt andra gula kort och hemmalaget kunde kontrollerat avsluta matchen med en man mer.

Efter det sensationella avancemanget mot Galatasaray åkte Graham Potters lag på en rejäl kalldusch mot Djurgården.

Ghoddos frånvaro påtaglig

Precis som då var skadade Saman Ghoddos frånvaro påtaglig hos jämtarna under torsdagskvällen. Inget av lagen skapade något av värde under matchens första 45 minuter. När Ken Sema och Hosam Aiesh samtidigt hade en tuff kväll får Graham Potter och de över 6000 hemmasupportrarna tacka Fouad Bachirou för att han väljer sina tillfällen väl.

Potter: ”Kom inte riktigt upp i nivå”

– Vi är halvvägs, det finns inget att fira än. Vi spelade en tuff match och vi har mycket att förbättra. Vi hade en del misstag, och överlag kom vi inte riktigt upp i nivå. Vi behöver förmodligen vara bättre om vi ska gå vidare, säger Graham Potter till SVT Sport.