Östersundsspelare och ordförande Daniel Kindberg. Foto: TT Bild

Trots succén – inget Östersund i TV-rutan

Uppdaterad
Publicerad

Jätteskräll mot Galatasaray senast. Men när Östersund ikväll går in i den tredje kvalrundan i Europa League väljer TV-bolagen bort laget.

– Vi fick inget attraktivt bud, säger ordförande Daniel Kindberg.

Efter 2-0 på hemmaplan och 1-1 borta slog den allsvenska sexan Östersund sensationellt ut det turkiska storlaget Galatasaray. Bragden uppmärksammades stort, förstås i Sverige – men även internationellt. I Östersund samlades tio tusen personer på stadens skidstadion för att följa matchen i Istanbul via storbildsskärm.

Avancemanget gör att Östersund är vidare till den tredje kvalrundan i turneringen, där man ikväll tar emot Fola Esch från Luxemburg. Men intresset för matchen från de stora TV-bolagen har varit svalt.

Europa League

– Vi fick inget attraktivt förslag från någon, de har varit helt ogenomförbara, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg, till SVT Sport.

Hade ni gått back på dem?

Ja, det hade vi.

Gör egen sändning

Samtidigt spelar AIK sin första match i samma kvalrunda, hemma på Friends Arena. En match som sänds i Viasat Sport Premium. Men Daniel Kindberg vill inte kritisera TV-bolagen för deras prioriteringar.

– Jag har inga kunskaper om hur det fungerar. Jag förmodar att TV sänder det TV vill sända, det de tror går bäst i deras kanaler.

Den som vill se matchen behöver dock inte misströsta. Klubben har tagit saken i egna händer och livesänder mötet på sin hemsida.

– Jag kan inte så mycket om sociala medier och så, men några medarbetare här sa att man kan sända matchen själv på internet. Då körde vi på det, det blev klart i elfte timmen, säger Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet