Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle BK

SM-guldhjälten bryter – aktuell för SHL-klubb

Rögle BK jagar ny målvakt.

Nu står det klart att den kanske hetaste kandidaten, förre SM-guldhjälten Niklas Svedberg, lämnar sin ryska klubb Salavat Salavat Julajev.

– Vi avslutade kontraktet, säger klubbens General Manager Leonid Vajsfeld enligt hockeysverige.se.

Svedberg med Boston Bruins-tröjan.
Foto: CHARLES KRUPA / AP

NHL- och Tre Kronor-meriterade målvakten Niklas Svedberg ryktas vara på gång till Rögle. Och på onsdagen kom därmed en trevlig nyhet för klubben. Niklas Svedberg lämnar nämligen Ryssland och Salavat Julajev.

Parterna har kommit överens om att bryta kontraktet.

– Vi avslutade kontraktet. Vi har redan formellt gjort klart med honom, men ligan förbjuder oss att kommentera affären eftersom den ännu inte är officiellt formellt godkänd, säger klubbens General Manager Leonid Vajsfeld enligt hockeysverige.se.

Nära VM – inte bra nog

Den gångna säsongen hade 27-åringen en räddningsprocent på 89,7 och släppte i snitt in 2,99 mål per match på 48 matcher.

Svedberg vann SM-guld med Brynäs 2012 och kom så när med i den VM-trupp som vann guld i maj men lyckades trots det inte övertyga Salavat Julajev som varit tydliga med att man varit ute efter en ny burväktare.

Högt upp på Rögles lista

När han anlände till Ryssland hade Svedberg tre år av nordamerikansk hockey i bagaget, bland annat spelade han för Boston Bruins, och till en början gjorde han stor succé i Ryssland där han inför den gångna säsongen skrev på ett tvåårskontrakt.

Men i år har det gått tyngre och kontraktet rivs alltså – och Rögle kan vara målvaktens nästa klubb. Enligt uppgifter till Mr.Madhawk är Svedberg nummer ett på Rögles lista över önskade målvakter.

– Ingenting är klart än, så vi får se hur det blir. Men det lutar väl åt att de köper ut mig, berättade  han för hockeysverige.se den 17 juni.

– Det är dom som tagit initiativet till det här. Men jag kan inte säga så mycket mer just nu.