"Var verkligen en boost för självförtroendet"

Inte en enda minuts speltid under våren i allsvenskan – men i träningsmatchen mot Zalgiris fick Sebastian Ohlsson chansen från start. – Det var verkligen en boost för självförtroendet, säger han.

ANNONS
|

I fjol var Sebastian Ohlsson Öis främsta målskytt i superettan, men i höstas bestämde yttermittfältaren sig för att ta ett kliv uppåt i seriesystemet,lämna Sällskapet och återvända till IFK Göteborg. Sejoureni Blåvitt har dock inte alls blivit som 24-åringen hade tänkt sig. Inte en enda minuts speltid iallsvenskan och ibland dessutom utanför matchtruppen. Men när Blåvitt reste till Litauen för träningmatch och allsvenskt genrepmot Zalgiris från Vilnius fickOhlssonchansen i Jörgen Lennartssons startelva.

– Det var riktigt kul att få lira med killarna igen. Jag var spelsugen, säger han.

Och även om resultatet inte blev vad göteborgarna hade önskat kunde Ohlsson, som stundtals såg pigg ut i sin mittfältsroll påvänsterkanten,glädjas åt den personliga framgången attefter en lång tids bänknötande få drygt en timmes speltid.

ANNONS

– Det var ju några månader sedan jag spelade med a-laget, haha.

Hur tycker du att det kändes för egen del?

– Det kändes bra faktiskt. Från första minut och första bolltouch tyckte jag att det gick bra. Det kändes ganska naturligt.

"Känner mig optimistisk"

Han fortsätter:

– Jag tycker jag försökte hela tiden och skapade en del chanser. När jag fick bollen gjorde jag något vettigt av den. Jag fick ett par avslutslägen som med lite flyt kunde resulteratbättre.

Vad betyder det för dig att efter så lång tids bänknötande äntligen få chansen?

– Det betyder jättemycket. Att få spela 60 minuter är en boost i sig. Sedan att man gjorde något vettigt på plan är väldigt bra för självförtroendet. Det gör att man orkar kämpa på. Jag har bitit ihop och gett allt på varje träning och i alla U21-matcher. Det är klart det är kul att få spela.

Med den positiva insatsen i ryggen ser han med tillförsikt fram emot sommaren och hösten.

– Jag känner mig optimistisk. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, men jag kommer bara göra som jag har gjort innan, gnugga på,ge allt och ta varje chans som kommer.

"Försämrade inte mina chanser"

Även tränare Jörgen Lennartsson tycker att Ohlsson tog tillvara på möjligheten.

ANNONS

– Han är bra när han får hitta in i plan och komma till kombinationsspel med forwards, han hade många bra intentioner, det såg absolut okej ut,säger Lennartsson.

Och bänknötaren hoppas att prestationen ska hjälpa honom i jakten på mer speltid även när det blir tävlingsmatch.

– Jag tycker att jag förstärkte mina chanser med den här insatsen. Sedan vill jag inte spekulera i vad det betyder, det finns många bra spelare i laget, men jag tyckerinte att jag försämrade mina chanser till spel i framtiden.

ANNONS