Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

De försöker värva hem U21-stjärnan

IFK Norrköping vill värva hem Muamer "Mujo" Tankovic som ersättare till Niklas Bärkroth. 

Enligt SportExpressens uppgifter är en första kontakt redan tagen. 

- Det viktiga för "Mujo" är att klubben som vill ha honom presenterar ett bra projekt, säger hans agent Fabio Alho. 

Muamer "Mujo" Tankovic.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

IFK Norrköping sålde nyligen mittfältaren Niklas Bärkroth till polska Lech Poznan där spelaren skrev på ett fyraårskontrakt för en dryg vecka sedan. 

Nu är "Peking" på jakt efter nyförvärv. 

Klubben har en ekonomisk situation som gör att de kan satsa och värva hem minst ett etablerat nyförvärv och enligt SportExpressens uppgifter har nu klubben ställt in siktet på U21-landslagets Muamer "Mujo" Tankovic. Norrköping har också tagit en första kontakt med spelarens representanter. 

AZ Alkmaars mittfältare fick lite speltid i klubblaget under säsongen som gick och under U21-EM valde förbundskaptenen Håkan Ericson att satsa på andra spelare. 

"Ska till Bahamas"

Tankovic själv har  öppnat upp för ett klubbyte och har tidigare inte uteslutit en flytt till allsvenskan.  Direkt efter förlusten mot Slovakien menade han att han skulle fundera över sin situation. 

- Jag ska åka till Bahamas på semester. Sedan får jag ta tag i framtiden efter det. Jag ska prata med min agent när jag kommer tillbaka, sa han då. 

AZ Alkmaars sportchef Max Huiberts avslöjar att klubben nobbat ett par lånebud från andra klubbar i Holland men att en utlåning inte är aktuell. 

- "Mujo" har två år kvar på sitt kontrakt och vi är nöjda med honom här. Han är en fantastisk kille. Han har gjort det bra när han spelat hos oss men jag har förstått att han vill spela mer och helst varje vecka. 

- Det har varit intresse från några av de mindre holländska klubbarna men då har de rört sig om att de vill låna honom. Det har jag sagt nej till helt. Det är inte aktuellt att låna ut honom, säger han. 

Vi har uppgifter på att IFK Norrköping är intresserade? 

- Jag har hört de ryktena också men de har inte kontaktat mig direkt och vi för inte några förhandlingar med någon klubb gällande honom i nuläget

-  Vi får se vad han beslutar sig för att göra och vi är också beredda att lyssna om någon klubb skulle vilja köpa honom. 

"Han vill ha så mycket speltid som möjligt"

Spelarens agent Fabio Alho menar att om spelaren ska byta klubb ska det vara för att han kommer till ett bra projekt som satsar.

- Som alla andra spelare vill Muamer ha så mycket speltid som möjligt. Han är inne i en väldigt viktigt del av sin karriär. Vi får se vad han beslutar sig för att göra. 

- Just nu är han på en välförtjänt semester efter en lång säsong. Sedan får vi se vad som händer när han kommer tillbaka, säger han. 

Vad kan du säga om att IFK Norrköping varit i kontakt med dig?

- Inga kommentarer. Men det jag kan säga är att om det blir en flytt är det väldigt viktigt att klubben presenterar ett bra projekt och att han kommer till en klubb som satsar. 

SportExpressen har förgäves sökt IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.