Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Radetinac-comeback i Djurgårdens seger: "Jättekul"

Allsvenskan

Djurgården besegrade Örebro SK i en träningsmatch under tisdagen.
Då gjorde Haris Radetinac sitt första A-lagsframträdande på över ett år.
- Jättekul, säger tränaren Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

I helgen drar allsvenskan igång igen efter sommaruppehållet. Många av lagen träningsspelar inför omstarten och under tisdagen möttes Örebro och Djurgården på Behrn Arena. Blåränderna vann med 2-1, efter ett sent nickmål av Niklas Gunnarsson.

Othman El Kabir gav Djurgården ledningen tidigt i den första halvleken, på straff, och Nahir Besara gjorde Örebros mål i den 82:a minuten.

- Vår första halvlek var inte bra. Det kändes som en sommarmatch, vi behövde komma igång och vi har tränat ganska tufft. Det kändes lite segt. I andra halvlek spelade vi bättre, framför allt under de första 20-25 minuterna. Då hade vi bättre rörelse. Sen blev det ganska många byten och det blev ryckigt. Det var en väldigt fin slagen frispark av Kevin (Walker) som låg bakom 2-1-målet. Skönt att vi fick en match i benen inför omstarten, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

Annons

Dessvärre för Djurgården skadade sig vänsterspringaren Jonathan Augustinsson.

- Det kan vara en liten stukning, men jag vet inte hur allvarligt det är, säger Melkemichel som är sjuk, följde matchen från läktaren och inte var inne i omklädningsrummet efter drabbningen.

Glädjande för blårandig del är dock att yttermittfältaren Haris Radetinac, som har två korsbandsskador bakom sig, gjorde comeback i A-laget mot ÖSK. I maj förra året var senast han spelade för A-laget. 31-åringen hoppade in i paus och spelade hela andra halvlek.

- Jättekul. En Haris i bra form är en bra spelare för oss. Fraamför allt är det roligt för honom, som kämpat otroligt hårt. Nu fick han 45 minuter och jag tror han är jävligt glad över det. Klart han kommer betyda myckt för oss framöver, men det är viktigt att vi är försiktiga med honom. Vi vet vilken potential som finns där.

Annons

Hur ska ni använda honom framöver när det gäller allsvenskan, är han aktuell för spel redan mot Kalmar på måndag?
- Det resonemanget tar vi internt, men vi är glada över att han är tillgänglig igen.

Mittbacken Jonas Olsson har varit skadad under sommaren och var tillbaka i full träning först under måndagen. Han stod över matchen mot Örebro, men kan göra comeback i allsvenska omstarten mot Kalmar på måndag.

- Vi ville inte ta in honom i match nu, vi vill inte riskera något. Det är bättre att han får en riktigt bra träningsvecka, då kommer han kunna vara aktuell för spel på måndag, säger Özcan Melkemichel.

Örebros startelva: Oscar Jansson - Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Sebastian Ring - Michael Omoh, Johan Mårtensson, Nordin Gerzic, Maic Sema - Nahir Besara, Victor Sköld

Annons

Djurgårdens startelva: Andreas Isaksson - Jonathan Augustinsson, Niklas Gunnarsson, Souleymane Kone, Elliot Käck - Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Othman El Kabir - Jesper Karlström, Aliou Badji

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-27 kl 18:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto