Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Dif: "Vi har inte inlett några förhandlingar"

Kevin Walker och Elliot Käck sitter på utgående avtal i Djurgården. Men några kontraktsförhandlingar har ännu inte inletts.

– Vi har inte inlett några förhandlingar, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kevin Walker och Elliot Käck sitter på utgående kontrakt med Djurgården. Spelarnas avtal med "Blåränderna" sträcker sig till den 31 december 2017. Spelarna har rätt att börja förhandla med nya klubbar från den 1 juli - men trots det har Djurgården ännu inte inlett några förhandlingar.

– Vi har haft en dialog med spelarnas rådgivare. Det stämmer att kontrakten går ut, men vi får återkomma i den situationen när vi har något nytt att säga, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Har ni inlett förhandlingar?

– Nej, det har vi inte. 

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

"Han anländer med sin pappa"

Djurgården har under en längre tid varit på jakt efter Edward ”Tigern” Chilufya. Och nu är affären nära att gå i lås. Enligt uppgifter till SportExpressen ansluter 17-åringen till Djurgården under tisdagen och han kommer att bli spelklar i september – så fort han fyllt 18 år. På Twitter har det också dykt upp bilder på supertalangen från flygplatsen i Zambia, inför avfärd till Sverige.

Bosse Andersson bekräftar själv att spelaren kommer ansluta till klubben för att bekanta sig med staden och Kaknäs.

– Han kommer att anlända med sin pappa för bekanta sig vidare med Stockholm och Djurgården. Förhoppningen är att han ska börja träna med oss inom kort också, säger han.

Även Mathias Ranégie har ryktats vara på väg till Djurgården i sommar efter att ha sagt upp sitt avtal med Watford. Anfallaren har tränat med klubben under de senaste veckorna men det är fortfarande oklart hur framtiden ser ut.

– Ranégie tränar med oss och vi trivs med att jobba ihop. Vi får se hur hans framtid ser ut, just nu har jag inget svar på det.

Finns det plats för Ranégie i Djurgården?

– Man vet aldrig vad som händer under ett transferfönster. Självklart har vi en bättre koll på läget om han är här och tränar med oss än om han inte var på Kaknäs.  

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.