Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

Johan Wiland talar ut om Hammarby-ryktet

Johan Wiland uppges vara klar för Hammarby och Johan Dahlin sägs vara hans ersättare.

Nu berättar Malmö FF-målvakten om den senaste tidens rykten.

– Jag är jäkligt sugen på att spela kval, jag är jäkligt sugen på att spela Champions League, säger Wiland.

Johan Wiland.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johan Wiland.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Malmö FF har startat upp efter sommaruppehållet. Målvaktssituationen har varit en av de hetare snackisarna de senaste veckorna.

Nu, inför tisdagens träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb, väljer Johan Wiland att berätta hur han ser på framtiden där han tidigare varit tydlig med att han förr eller senare vill flytta upp till Stockholm där både hans fru och dotter bor.

Pang på rödbetan då. Hammarby?

– Haha. Ja, det är ju match i morgon. Jag ska spela match i morgon och förhoppningsvis kval framöver. Vi får se vad som händer. Det är inget som jag ens lägger någon tanke på.

Du har varit tydlig med att du förr eller senare vill flytta till Stockholm. Om den möjligheten dyker upp nu, kan du då avstå en Champions League-höst?

– Jag kan väl säga att så länge det inte händer någonting så kommer jag spela ut mitt kontrakt här nere. Sen får vi se vad som händer efteråt. Jag är jäkligt sugen på att spela kval, jag är jäkligt sugen på att spela Champions League. Det är det roligaste man kan göra som fotbollsspelare. Det är där jag står i dag.

MFF kan värva Johan Dahlin

Hur påverkas du av rykten och skriverier?

– Det är väl så med allt. Fotboll är ryktenas värld, kan man väl säga. Det får man leva med. Jag har ju varit på väg till många ställen tidigare i karriären och då har det inte blivit något. Jag tycker det är lite kul att det händer saker men jag spelar i Sveriges bästa lag nu. Det är jäkligt kul det också.

Har du överlåtit det till din agent eller är du själv med mycket i diskussionerna?

– Jag gör ingenting själv. Det låter jag min agent göra. Han ska komma till mig om han tycker att det finns något som är konkret, och det har han inte gjort. Så länge det inte kommer så är jag Malmös spelare.

Malmö är i en situation där de vet att du förr eller senare slutar eller flyttar vidare. Hur skulle du se på en situation där de tar in en målvakt till för att backa upp inför den dag du försvinner?

– Vi har ju tre målvakter vars kontrakt går ut efter säsongen. Självklart vill de säkra upp inför nästa säsong. Det är så det fungerar. Gör man inte det så ligger man riktigt illa till i januari när vi kör i gång igen. Det förstår jag mycket väl så det är inget jag tänker på. Kommer de med en ny målvakt så får man kriga ännu hårdare, det är så det fungerar.

Wiland kan tänka sig att förlänga med MFF

Kan du tänka dig att förlänga ditt kontrakt med MFF?

– Kommer det något konkret från dem, och det finns ett gemensamt intresse i det, så självklart kan vi prata om det. Som det ser ut nu har jag inte fått något konkret från dem så jag spelar vidare här tills det händer något. Det är så man gör som fotbollsspelare. Man har kontrakt och sen får man se vad som händer.

Det finns spelare som pushar på för att man vill starta diskussioner när man har ett halvår kvar. Inte du?

– Jag är 36, snart 37. Vill de ha kvar mig så kommer de till mig. Jag kan inte tjata. Jag har min situation uppe i Stockholm. Det vore fel av mig att börja tjata om att vara kvar här nere när jag inte har hymlat med att min situation ser ut som den gör.

Om det kommer in en ny målvakt nu så är inte han spelklar direkt. 

– Vi är en grupp som är tajt. Kommer det in en ny så ska han in i gruppen och allt ska stämma. Det gäller ju oavsett vem det är. Även om Johan (Dahlin) har varit här innan så är det ju nya spelare och ny röster. Man ska in i gruppen och det ska stämma. Det är inte så jäkla enkelt alla gånger.