Ökenlaget valde Westerlund: "Det är helt sjukt"

Frölundatalangen Filip Westerlund kan komma att byta västkusten till den amerikanska öknen, detta efter att Arizona Coyotes plockat upp honom under helgens NHL-draft. – Det är helt sjukt, säger den 18-åriga backen.

ANNONS
|

Inför helgens NHL-draft fanns det flera Frölundaspelare som var, mer eller mindre, givna att plockas upp av ett lag, Filip Westerlund var en av dem. 18-åringen från Härnösand åkte tillUnited Center, där årets draft hölls, efter en genombrottssäsong där han fått ett stort förtroende av Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Men det dröjde ett tag innan Westerlunds namn skulle ropas upp, vilket var något av en anspänning.

– Man varlite pirrig! Man kände liksom i benen och man tänkte "nu kanske det kommer", så gjorde det inte det. Men sen när man hörde sitt namn var det en otrolig lättnad, säger Filip Westerlund.

ANNONS

"Kommer inte ihåg så mycket"

Klubben som beslutade sig att lägga sitt val på Frölundatalangenblev till slutökenlaget Arizona Coyotes. Vilket innebar att Westerlund blev den 44:e spelaren att tilldelas en klubb under årets draft.

– Jag kommer inte ihåg så mycket därifrån, men det är helt sjukt. Vilken jäkla känsla, det är obeskrivligt!

Hur går tankarna kring att hamna i Arizona?

– Det ska bli kul, de har ju påbörjat något nytt som verkar bra!

Du får chansen att jobba på brännan med...

– Ja, jag hörde att det var omkring 40 grader där just nu.

Planerar att stanna i Sverige

För Westerlunds del blir det ett kort firande innan det bär av mot Arizona för att delta i klubbens träningsläger. Sen är siktet inställt på att spela i Frölunda igen.

– Man får ju en liten "boost" nu, men nu handlar det om att kriga till sig en plats i Frölunda. Sen får vi utgå från det.

ANNONS