Pellegrino tar över Southampton

Bild till nyheten Pellegrino tar över Southampton
Mauricio Pellegrino spelade i Liverpool under våren 2005 och han ingick även i Rafael Benitez tränarstab mellan åren 2008-2010. Nu är det klart att argentinaren tar över jobbet som huvudtränare i Southampton, efter en lyckad säsong i spanska Alaves.

Southampton har anställt Mauricio Pellegrino som ny huvudtränare. Han har skrivit på ett treårs kontakt med klubben och han ersätter fransmannen Claude Puel som fick sparken tidigare under sommaren. Klubbledningen hoppas på att Pellegrino kan förbättra offensiven under kommande säsong. Det var just en bristande offensiv som var anledningen till att Puel fick sparken, trots att han förde laget till final i Ligacupen. Klubbledningen hoppas också på att argentinaren ska utveckla spelare från klubbens akademi.

Mauricio Pellegrino kommer att tillträda nästa veckan, då försäsongen börjar. Under förra säsongen var han tränare i La Liga- nykomlingen Alaves. Hans enda säsong i klubben blev lyckad, då han förde klubben till en niondeplats i ligan och till en cupfinal som de förlorade mot Barcelona. Pellegrino gjorde elva matcher i Liverpool under säsongen 2004-2005. Han har varit assisterande tränare till Rafael Benitez i både Liverpool och Inter. Efter att Claude Puel fick sparken har Southampton varit intresserade av både Frank De Boer och Thomas Tuchel, Frank De Boer sägs vara i samtal med Crystal Palace.

Källa: Daily Mail


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer