Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

AIK föll tungt mot FC Flora i Estland

AIK hade en tung eftermiddag i Estland.

Den allsvenska seriefyran förlorade träningsmatchen mot FC Flora med 2-0.

Detta sedan de grönklädda gjort två mål på kort tid i den andra halvleken.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Allsvenskan har sommaruppehåll, och för AIK är det återstart hemma mot Östersund den 2 juli.

Men innan dess ska klubben lira första matchen i första omgången av kvalet till Europa League, där man ställs mot Ki Klaksvik från Färöarna. Den matchen spelas 29 juni, och för att förbereda sig inför denna så spelade storklubben match under dagen före midsommarafton.

LÄS MER: AIK ser ut att snuvas på Nabil Bahoui 

AIK åkte ner till Estland för att möta FC Flora, men det blev ingen lyckad utflykt för de svartklädda.

Släppte två kassar i andra halvlek

AIK började starkast och hade bollen under stora delar av den första halvleken, men liksom tidigare under säsongen saknades spetsen i den sista tredjedelen.

0-0 stod sig in i paus – men i den andra halvleken gick det än värre. Tempot gick ner ytterligare i matchen, och via en omställning kunde FC Flora trycka in ledningsmålet i den 69:e minuten.

Olyckan stannade emellertid inte där för de svartklädda. Bara drygt två minuter senare rann estländarna igenom igen, och nätet prasslade återigen bakom Oscar Linnér i AIK-målet.

Provspelaren Masoud Juma från Kenya byttes in i paus och hade ett bra läge att reducera. Han fick bollen till skänks efter strul i Flora-försvaret, men skottet blockerades i sista stund. Matchen slutade därmed 2-0 till hemmalaget.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.